spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 25 de juliol de 2014

Alba Vergés: 'Defensem la sanitat catalana i per això seguim endavant amb el Procés'

La diputada del Grup Parlamentari d'ERC, Alba Vergés, ha explicat que a través d'una transacció feta a la moció presentada per ICV-EUiA i acordada entre ICV-EUiA, ERC i CIU queda garantit que el total de pressupost dels hospitals de titularitat pública per a l'any 2014 es destinarà únicament a prestacions de serveis sanitaris del 2014.

Amb aquesta transacció es garanteix que el pressupost del 2014 dels hospitals de titularitat pública es destinarà a la prestació de serveis i no a eixugar dèficit, complint la demanda en aquest sentit que fan els professionals dels centres.

Transacció aprovada: 'Garantir que el cent per cent del pressupost de 2014 d'aquests centres es destini únicament a prestacions de serveis sanitaris del 2014'Vergés ha celebrat també l'aprovació de la moció presentada per ERC sobre l'àmbit sanitari on es demana transparència i la informació completa per poder corregir i planificar adequadament algunes de les problemàtiques actuals en l'àmbit sanitari. La moció aprovada entre d'altres coses insta el Govern a :

.Publicar totes les llistes d'espera d'intervencions quirúrgiques, proves diagnòstiques i les primeres visites a l'especialista.

.Publicar tots les contractes i convenis amb qualsevol operador del sistema sanitari.

Vergés ha explicat que 'la transparència és més necessària que mai en l’actual context i tot allò que toquem haurà de ser explicat i evidentment publicat i gestionat amb transparència. És totalment imprescindible que la gestió de les llistes d’espera sigui transparent, que assegurem l’equitat entre centres per poder garantir que els pacients, sigui en un centre o en un altre tinguin els mateixos drets’ . 'Pel que fa a les derivacions, han de ser més clares i sobretot si es donen derivacions, sempre evidentment amb el consentiment del pacient, aquestes s’han de fer públiques. Hem de poder saber què estem movent dels centres de referència del pacient. Perquè hem de saber si estem donant també aquella millor assistència al lloc on toca. Tenint aquestes dades podrem assignar els recursos de la manera més adient per a que els pacients siguin atesos majoritàriament al seu centre de referència'.

La diputada d'ERC ha insistit que 'ERC defensa fermament la sanitat pública com a un dels pilars de l'estat del benestar, no entendríem un país lliure sense justícia social'. 'Defensem la sanitat catalana i per això seguim endavant amb el Procés' ha reblat.


*Vegeu la intervenció completa d'Alba Vergés aquí

Hospital de Bellvitge
Hospital de Bellvitge

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web