spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 18 de juny de 2015

Amorós: 'Avui creem el dret a l'ocupabilitat, el dret a rebre serveis que ajudin a trobar feina'

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous la nova llei del Servei d'Ocupació de Catalunya, després que quatre grups parlamentaris l'enviessin al Consell de Garanties Estatutàries, que va dictaminar que algunes parts del text no s'ajustaven a la legalitat espanyola, atès que la voluntat és que la Llei serveixi, també, per prefigurar el SOC del nou país.

'Calia una Llei d'Ocupació per reconèixer el dret subjectiu a l'ocupabilitat'
, ha declarat el diputat d'ERC Oriol Amorós, referint-se al dret de tota persona aturada a rebre serveis d'orientació, formació i intermediació laboral, i a poder exigir-los si no els reben.

'Calia una nova llei perquè el SOC, avui, no funciona com voldríem. Volem un sistema que doni eines a les persones aturades, que els ajudi a construir un millor currículum, que els acompanyi en tot el procés de recerca de feina fins a assolir-la'
, ha explicat Amorós.

'Amb les nostres esmenes hem blindat el caràcter públic del SOC: primer, definint-ne explícitament el caràcter públic; segon, posant el sector públic a dirigir el conjunt d'actors que fan serveis ocupacionals; i tercer, restringint l'acció de les Agències d'Intermediació privades, creades pel PSOE i el PP i imposades per la llei espanyola, als col·lectius de més difícil ocupabilitat'
, ha declarat el diputat.

La nova llei també permetrà que les polítiques d'ocupació es puguin tornar a fer des del territori, de costat a les de promoció econòmica. 'Els Ajuntaments recuperen el paper en la lluita contra l'atur que l'Estat els havia pres amb l'aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local', ha declarat el diputat republicà.

El diputat d'ERC Oriol Amorós, durant la intervenció al plenari.
El diputat d'ERC Oriol Amorós, durant la intervenció al plenari.

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web