spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 15 de juny de 2015

Amorós: 'Bárcenas torna a pactar amb el PP. Rajoy ha fet tot el possible per amagar-se i que no se sàpiga la veritat'

El portaveu d'Esquerra Republicana a la CIFEF ( Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política) , Oriol Amorós, ha denunciat l'actitud del PP en tot el que envolta l'anomenat cas Bárcenas amb un 'constant entorpiment de qualsevol investigació i negant la tasca de control parlamentari tant al Congreso de Diputados, fent ús de la majoria del PP per evitar una comissió d'investigació, com negant-se a respondre les preguntes de la comissió d'investigació del Parlament'. Davant del silenci de l'ex-tresorer del PP que s'ha negat a respondre els diputats, Amorós ha assegurat que 'Bárcenas torna a pactar amb el PP. Rajoy ha fet tot el possible per amagar-se i que no se sàpiga la veritat'.

Oriol Amorós ha volgut deixar molt clar el 'paper obstruccionista del PP envers la justícia en aquest cas, i en primer lloc el del president del Govern, Mariano Rajoy, que ha fet tot el possible per evitar que se sabés la seva pròpia corrupció'.

Amorós ha explicat que aquest obstruccionisme queda palès en episodis com el fet que Rajoy pacta amb Bárcenas allargar la seva relació laboral cobrant 21300 €/mes durant 3 anys per comprar el seu silenci, esborren els ordinadors de Bárcenas a la seu del PP, perden un sumari, l’advocat de l’Estat, que ha de representar Hisenda, ni menciona la Caixa B en el seu escrit d’acusació. També cal denunciar pressions sobre el jutge Ruz que porta el cas, que tot i demanar una pròrroga per acabar la instrucció és apartat del cas i destinat a un altre jutjat. Tot un seguit d'actuacions que porten a pensar que el PP té pactes amb el Sr. Bárcenas per no ingressar a presó.

Amorós davant la negativa a respondre de l'ex-tresorer del PP, Luís Bárcenas, li ha dit que 'encara que no respongui, no és una pèrdua de temps, és bo que els ciutadans sàpiguen que ha passat a Espanya i quina mena de president del Govern tenen'.

Bárcenas sí que ha negat haver concedit cap entrevista al periodista Pedro J Ramirez a El Mundo. Una entrevista on quedava explicada al detall l'operativa que se seguia per dur a terme una comptabilitat B acreditada segons el jutge Ruz.

Amorós ha estat taxatiu assegurant que 'no podem parlar en cap moment de casos particulars sinó d'una autèntica xarxa organitzada de corrupció al PP'. El diputat d'Esquerra Republicana ha parlat de trama organitzada amb delictes relacionats amb el finançament irregular del PP durant 18 anys, entre 1990 i 2009, els màxims responsables del PP rebien sobresous, diversos dirigents del PP han reconegut l’existència de pagaments irregulars, finançament irregular de campanyes electorals, ingrés de donatius irregulars als comptes bancaris del PP, adjudicacions a canvi de finançament irregular, paguen obres a la seva seu central amb la comptabilitat B, paguen altres seus del partit amb la comptabilitat B, compren accions d’un mitjà de comunicació amb la comptabilitat B, relacions amb la trama Gürtel... un 'compendi enciclopèdic de corrupció' ha reblat Amorós.

L'ex-tresorer del PP, Luís  Barcenas, ha comapregut a la CIFEF a través de videoconferència.
L'ex-tresorer del PP, Luís Barcenas, ha comapregut a la CIFEF a través de videoconferència.

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web