spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 18 de febrer de 2015

Amorós: 'Cada vegada hi ha més aturats sense cobertura i les noves contractacions són precàries: calen respostes'

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC, Oriol Amorós, ha interpel·lat aquest dimecres el conseller d'Ocupació, Felip Puig, sobre la inserció laboral de les persones amb dificultats. 'El 40% de les persones registrades a l'atur no cobren cap prestació ni subsidi. I el 53% dels que sí que reben alguna ajuda, no cobren la prestació sinó el subsidi, que són 400 euros: ens preocupen els ciutadans que pateixen risc de pobresa, els aturats de llarga durada, els que tenen baixa qualificació, els majors de 55 anys, els col·lectius amb discapacitat', ha declarat Amorós.

Per això, el diputat ha demanat un impuls per la reforma de dues lleis claus per lluitar contra l'atur: la Llei de Formació i Qualificació Professional i la Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya. 'Sabem que el model actual està molt limitat pel marc competencial, però no hem de renunciar a explicar als ciutadans com serà el servei d'ocupació de la República Catalana: un servei en què cada aturat tingui una atenció individualitzada com passa ara a Dinamarca o que, com Alemanya, a mesura que creixen els aturats, creixen també els treballadors del Servei d'Ocupació que els atenen', ha explicat.

Amorós també ha recordat que totes les propostes d'ERC en l'acord pel pressupost de la Generalitat pel 2015 que ha tancat amb CiU són de caràcter social. Concretament, pel que fa a l'àmbit de l'Ocupació, Esquerra ha aconseguit un fons de 16 milions d'euros per la Renda Mínima d'Inserció i un fons d'11 milions d'ajuts laboral i residencials a les persones amb dificultats. 'Cal incrementar el suport a la inserció laboral de les persones amb discapacitat i amb risc social', ha conclòs.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC, Oriol Amorós, durant la intervenció al ple
El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC, Oriol Amorós, durant la intervenció al ple

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web