spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 15 de juliol de 2015

Amorós: 'Ha quedat clar que cal un canvi radical en la forma de fer política a Catalunya'

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC i portaveu la CIFEF ( Comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política), Oriol Amorós, ha registrat avui les conclusions de la comissió i ha destacat que 'cal canviar la forma de fer política a Catalunya de forma radical: de l’autoritarisme al control democràtic; dels contactes a la transparència; del capitalisme dels amiguets al bé comú’.

Un dels blocs dels conclusions presentades per ERC es centra en l'anomenat Cas Pujol. Amorós ha destacat que ‘l’obra política de Jordi Pujol és cabdal i constitueix un període molt important de la Història de Catalunya, però el seu estil de governar no ha de tornar mai més’. Segons el portaveu republicà aquest estil es definia per “un lideratge sense contrapesos, el millor entorn per a la sensació d'impunitat i la temptació per la corrupció; una confusió continuada entre l’àmbit públic i el privat; i utilitzant el pacte polític per tapar-se mútuament les vergonyes’.

ERC assegura a les conclusions que 'si considerem corrupció l’abús de la posició pública per obtenir un benefici privat, i aquest és l’àmbit d’estudi de la CIFEF, hem d’incloure les conductes constitutives d’infracció penal, però també altres comportaments infractors administratius o disciplinaris encara que no siguin punibles però sí contraris a la probitat o a l’ètica pública. Alguns dels testimonis han expressat un alt grau de tolerància cap a conductes èticament reprovables, amb l’argument què eren legals. Una normalització de l’il·lícit que de cap manera es pot acceptar'.

'No es pot abordar el fenomen de la corrupció sense un enfocament ampli i multidisciplinari atesa la seva gravetat i complexitat greu, atès que actua de forma global i sostinguda en el temps. És imprescindible comptar amb una voluntat política ferma i lideratges recolzin aquesta voluntat. No ha estat el cas d’alguns lideratges analitzats en aquesta comissió com han estat el de Jordi Pujol o, en un àmbit local, els de Bartomeu Muñoz o el de Manuel Bustos', ha conclòs Amorós.

Les conclusions del Grup Parlamentari d'ERC inclouen també la petició d'enviar a fiscalia les declaracions d'Alícia Sànchez-Camacho, Jordi Pujol Ferrussola i l'ex-alcalde de Sabadell, Paco Bustos, per un possible delicte penal de falsedat en la seva declaració oficial al Parlament.

El portaveu d'ERC a la CIFEF, Oriol Amorós
El portaveu d'ERC a la CIFEF, Oriol Amorós

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web