spotify instagram youtube Twitter Facebook
Diumenge, 13 de maig de 2012

Bosch: ' No permetrem atacs contra la finestra de la Catalunya real que és TV3'

ERC-RCat-Catalunya Sí presenta una esmena a la totalitat a la Llei audiovisual al Congrés.


ERC-RCat-Catalunya Sí presentarà demà dilluns esmena a la totalitat a la Llei General de la Comunicació Audiovisual que segons el govern espanyol buscar fleixiblitzar la gestió dels canals públics de televisió autonòmica. El portaveu independentista, Alfred Bosch,ha afirmat que l'esmena a la totalitat es presenta perquè 'cal defensar TV3 dels intents del PP de destruir-la excusant-se en la necessitat d'austeritat' i ha emplaçat a CiU a 'no deixar que es destrueixi la millor herència a Catalunya de Jordi Pujol'. Bosch ha considerat que 's'ataca una televisió que cada dia plasma la realitat del nostre país, no podem permetre atacs contra la finestra de la Catalunya real que és la televisió catalana'.

L'esmena recorda que 'amb el pretext de complir de la Llei Orgànica d'estabilitat pressupostària i Sostenibilitat Financera, aquesta Llei manté una flagrant invasió de les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria d'autonomia financera i mitjans de comunicació' i recorda que 'l'Estat ja ha exercit les seves competències en la determinació del dèficit públic, ofegant fins a la pràctica desaparició l'autonomia financera de les comunitats autònomes. És absolutament intolerable que a més pretenguin limitar encara més aquesta autonomia, amb aquesta ingerència en la regulació de l'organització i el sistema de finançament del servei públic de televisió'.

En el text també es recorda 'el dret d'administrar i gestionar els seus televisions autonòmiques i el seu espai radioelèctric. Però la llei audiovisual nega aquest dret, mantenint a més greus invasions competencials i pràcticament nul·la pretensió de reconèixer la realitat plural de l'Estat. El present Projecte de Llei manté aquesta filosofia i l'únic dret per a les comunitats autònomes que incorpora és el de privatitzar les seves televisions autonòmiques. És més, no només estableixen el dret, sinó que l'estimulen i determinen en una clara invasió competencial'.

Bosch ha defensat la necessitat de devolució d'aquest Projecte de Llei, 'a l'espera que el Govern presenti un en que atorgui plena autonomia' i ha recordat que 'TV3 és una de les televisions amenaçades per aquesta llei' raó per la qual ha defensat que 'qualsevol formació que defensi la televisió pública catalana hauria d'oposar-se a una llei' que 'no només envaeix competències, sinó que busca clarament amb una eina de normalització de la llengua i la cultura catalanes'. Bosch ha considerat, finalment que el PP mai ha oblidat que 'mentre la resta de cadenes de l'estat seguien defensant la seva mentida entorn de l'11M, TV3 va tenir prou rigor informatiu i professional per a defensar la veritat sobre aquell atac'.

Els tres diputats d'ERC.
Els tres diputats d'ERC.

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web