spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 28 de maig de 2014

Bosch: ‘Quina és la seva política? Discriminar la llengua catalana o respectar-la?’

El portaveu d’Esquerra Republicana-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha preguntat aquest matí al ministre d’indústria sobre si pensen retallar l’espectre radioelèctric de que es disposa a Catalunya per a les emissions en català, davant l’amenaça de tancament d’un dels dos múltiplex públics dels que disposa la Corporació Catalana de mitjans audiovisuals.

Bosch ha explicat que s’està esperant una resposta política, ‘perquè quan destinen una gran part de l’espectre a ús militar, vostès fan política; quan el PP va utilitzar la ràdio televisió valenciana com excusa per tancar TV3, vostès fan política; quan vostès van liquidar la ràdio televisió valenciana, feien política; quan pretenen suprimir un dels dos múltiplex públics a Catalunya, vostès fan política perquè o redueixen o la quantitat de canals o la qualitat dels canals’.

‘Quina és la seva política? Discriminar la llengua catalana a la televisió o respectar-la? Els molesta que la gent es comuniqui en català? Els molesta el català?’ ha preguntat Bosch. El portaveu ha volgut tenir també unes paraules per Jaume Sastre, en vaga de fam per la llengua des de fa 20 dies. I ha volgut destacar la lluita en defensa del català, que pateix atacs com el decret per la llengua o que viu nous atacs com l’amenaça de tancament d’un dels dos múltiplex dels que disposa la televisió pública.

El ministre d’Indústria, José Manuel Sòria, ha aprofitat la seva intervenció per treure’s la responsabilitat de sobre i explicar que la Generalitat també gestiona un tercer múltiplex que gestionen empreses privades i ha culpat de la reordenació a Brusel·les, alhora que ha afirmat que és la Generalitat qui haurà de decidir com gestiona la pèrdua d’un dels múltiplex.

Alfred Bosch
Alfred Bosch

VÍDEOS

28.5.2014
Bosch: 'Quina és la seva política? Discriminar la llengua catalana o respectar-la?'
VEURE
© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web