spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 17 de novembre de 2008

Carod agraeix a Shimon Peres el suport d’Israel a l’elecció de Barcelona com a seu de la Unió pel Mediterrani

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha agraït al president de l’Estat d’Israel, Shimon Peres, el seu suport a l’elecció de Barcelona com a seu de la Unió pel Mediterrani (UpM). Durant la reunió que han mantingut aquest matí a Jerusalem, els dos mandataris han coincidit en la importància del diàleg i la negociació a l’hora de “gestionar la diversitat cultural, lingüística i religiosa i resoldre conflictes”.

Carod ha destacat que tant Barcelona com Catalunya són "un marc idoni per afrontar diàlegs en clau de pau" i ha asseverat que la secretaria de la UpM tindrà com un dels eixos principals abordar el conflicte entre Israel i Palestina. Precisament, el vicepresident ha destacat que l’executiu català està d’acord amb la política de la Unió Europea per al Pròxim Orient per trobar una "solució negociada basada en dos pobles, dos estats". Carod també ha expressat l’admiració per "la tenacitat" del poble jueu per aconseguir al llarg de dos mil anys "el reconeixement de la seva identitat i l’assoliment d’un Estat". El vicepresident del Govern ha emfatitzat que s’han de distingir els valors positius "que tots els pobles tenen, de la mateixa manera que tots cometen errors".

La reunió entre el vicepresident del govern català i el president de l’Estat d’Israel també ha servit per seguir avançant en el cooperació entre els dos països en àmbits com les noves tecnologies de la comunicació i la gestió de l’aigua. Precisament, Carod ha anunciat que properament una delegació del Govern i d’empresaris catalans es tornarà a desplaçar a Israel per tancar acords en aquests àmbits.

Després de la reunió amb Peres, Carod ha defensat "la legitimitat de l’acció exterior de Catalunya", que ha recordat es fa d’acord amb l’Estatut i que s’exerceix amb "eficàcia i total normalitat".

Durant la seva estada a Israel, el vicepresident  també s’ha reunit amb el viceministre d’Afers Exteriors, Majali Whbee, i ha visitat al Museu de la Història de l’Holocaust de Jerusalem, Yad Vashem, on ha fet una ofrena floral a les víctimes de l’Holocaust.

La reunió de Carod amb el president de l’Estat d’Israel s’emmarca en el viatge oficial que el vicepresident del Govern farà demà a Jordània i en el transcurs del qual es reunirà amb el ministre d’Afers Exteriors del país, Salaheddin Al-Bashir; intervindrà a la reunió anual de la Taula de Donants de l’Agència de les Nacions Unides per a l’Ajut als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) que se celebra a Amman i signarà dues addendes dels convenis marcs que la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, té signats amb l’Agència i amb el Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA).

Shimon Peres i Josep-Lluís Carod-Rovira
Shimon Peres i Josep-Lluís Carod-Rovira

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web