spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 18 de novembre de 2008

Carod anuncia a Amman que Catalunya i Jordània buscaran un acord de col·laboració estable en matèria econòmica

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat avui que la Generalitat de Catalunya i el govern de Jordània buscaran un acord de col·laboració estable en el terreny econòmic que tindrà el turisme com a “element clau”. Aquesta futura cooperació entre els dos països s’ha abordat en la reunió que el vicepresident del Govern ha mantingut aquest matí a Amman amb el ministre d’Afers Exteriors jordà, Salaheddin Al-Bashir. “Identificarem quins són aquells punts d'interès mutu i compartit tant per Jordània com per Catalunya i a partir d’aquí com els diferents departaments de la Generalitat s’implicaran en el que podria ser un acord de col·laboració en el terreny fonamentalment econòmic”, ha manifestat Carod.

Segons ha destacat el vicepresident a la sortida de la reunió, on també ha assistit la secretària d’Afers Exteriors, Roser Clavell, la trobada d’aquest matí amb el ministre d’Afers Exteriors de Jordània ha estat “molt positiva” perquè, més enllà de les relacions institucionals i governamentals entre els dos països, ha tingut “un marcat caràcter econòmic” i ha servit per posar de manifest la voluntat d’una cooperació econòmica estable entre Catalunya i Jordània. El turisme, segons ha explicat Carod, serà un dels punts centrals d’aquesta futura cooperació, tenint en compte que és un “element clau” per a Jordània, que d’altra banda, i tal com ha subratllat, “és un dels països de la regió que té un nivell més elevat de seguretat, d’estabilitat, i també amb unes perspectives de creixement econòmic molt importants”. De fet, segons ha confirmat Carod, durant la reunió el ministre d’Afers Exteriors s’ha mostrat “molt interessat” en la possible participació de l’empresa catalana en la indústria turística del país, tenint en compte “les experiències positives que l’empresa catalana du a terme de fa molt temps” en aquest camp. “Crec sincerament que hi ha possibilitats que l’empresa catalana pugui interessar-se de debò en algunes perspectives de desenvolupament” de Jordània, ha indicat Carod.

En tot cas, i segons ha anunciat el vicepresident, els punts d’aquesta cooperació s’analitzaran en una reunió de treball que se celebrarà properament entre la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i l’ambaixador de Jordània a Madrid.


Taula de Donants d’UNRWA

La reunió d’aquest matí s’emmarca en el viatge oficial que el vicepresident del Govern fa avui i demà a Amman, amb motiu de la celebració a la capital jordana de la Taula de Donants de l’Agència de les Nacions Unides per a l’Ajut als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) que s’obrirà aquesta mateixa tarda. Catalunya és l’únic país sense Estat que participa en aquesta trobada, una participació que tal com ha remarcat el vicepresident del Govern demostra la voluntat del Govern de la Generalitat de potenciar la cooperació internacional, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Justament aquesta tarda el vicepresident del Govern signarà un acord amb el Fons per a la Població de Nacions Unides (UNFPA) i demà ho farà amb UNRWA.

Josep-Lluís Carod-Rovira a Amman amb el ministre d'Afers Exteriors de Jordània, Salaheddin Al-Bashir
Josep-Lluís Carod-Rovira a Amman amb el ministre d'Afers Exteriors de Jordània, Salaheddin Al-Bashir

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web