spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 5 de maig de 2016

Comín anuncia que un nou equip directiu del SEM aplicarà millores en el transport sanitari

El conseller de Salut, Toni Comín, ha afirmat avui que el Departament vol 'obrir una nova etapa' en la gestió del model de transport sanitari de Catalunya per ajustar-ne el disseny i la implantació. En aquest sentit, ha anunciat un relleu a la direcció general del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que es produirà a través d’un concurs públic obert seguint 'la política de màxima transparència per part del Departament de Salut'. Comín també ha fet un reconeixement explícit a Francesc Bonet, que ha estat liderant el SEM des de l’any 2011.  

 
En la seva intervenció al Parlament, en què ha avançat alguns dels resultats dels informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i del Servei Català de la Salut (CatSalut) sobre el nou model de transport sanitari, Comín ha admès 'problemes d’implantació' i ha anunciat que s’encarregaran al nou equip del SEM 'uns ajustos que s’hauran de fer mirant territori per territori'.
 
Comín també ha explicat que Catalunya té avui 15 vehicles més en el total de la flota i que la ràtio d’hores de professionals d’emergències disponible per 100.000 habitants per quilòmetre quadrat no ha variat entre els anys 2015 i el 2016. Comín ha detallat també alguns dels problemes que presenta el nou model, com ara els temps de resposta que no són homogenis a tot el territori. 'És una intervenció desigual i aleatòria', ha dit. També ha explicat que, si bé es confirmen de forma parcial 'els avantatges dels VIR (vehicles d’intervenció ràpida)', aquests no ho fan 'de manera suficient'.
 
En aquest sentit, el conseller ha desgranat algunes xifres: 'En un 97% dels casos arriben dos recursos'. Per tant, ha admès que l’objectiu de 'no esmerçar recursos innecessaris' no s’està assolint de forma satisfactòria. Finalment, el conseller també ha explicat que el 21% dels casos en què intervé el VIR, aquests es resolen 'in situ', és a dir, sense trasllat del pacient.
 
En el compromís del conseller d’avaluar el transport sanitari, Comín ha assenyalat que els informes sobre el nou model -que ja es troben en la fase de finalització i que entregaran a la presidenta a la Comissió de Salut en els propers dies-, permetran prendre decisions 'de manera rigorosa'. Finalment, el conseller ha volgut subratllar que els ciutadans 'han de tenir la confiança que Catalunya té el millor model de transport sanitari possible'.

Comín anuncia que un nou equip directiu del SEM aplicarà millores en el transport sanitari
Comín anuncia que un nou equip directiu del SEM aplicarà millores en el transport sanitari

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web