spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 28 de juny de 2010

El 94,4% dels estudiants supera les proves d'accés a la universitat (PAU)

Un total de 24.244 estudiants, el 94,4% dels 25.679 que es van presentar els dies 9, 10 i 11 de juny a les proves d'accés a la universitat (PAU), podran accedir el curs que ve a la universitat. El percentatge d'aprovats és el més alt registrat mai a les proves, i supera el 93% de l'any passat i el 90,1% de fa dos anys. El comissionat per a Universitats i Recerca, Joan Majó, del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, ha afirmat que "estem parlant d'una xifra rècord que va acompanyada d'altres dades positives, com el fet que en totes les assignatures de la fase general la nota mitjana que han obtingut els estudiants no ha baixat de 5". Pel que fa a la nota mitjana global de les PAU que han obtingut els estudiants, s'ha enfilat per tercer any consecutiu per sobre del sis, fins arribar al 6,2. El 53,93% dels estudiants ha obtingut una nota mitjana per sobre del 6, el 26,62% ha obtingut una nota mitjana entre el cinc i el sis, i el 14,40% entre el quatre i el cinc.

El percentatge d'aprovats de la convocatòria de juny del 2010 inclou els estudiants de matrícula ordinària (23.754); els estudiants repetidors que van suspendre altres anys i que ara han aconseguit aprovar les proves (327), i els alumnes que s'han tornat a presentar per millorar la seva nota (171).

La nota mitjana dels expedients acadèmics del batxillerat ha estat de 7,061 (l'any passat va ser de 6,99). Amb aquests resultats, la nota mitjana d'accés a la universitat ha estat enguany més alta que fa un any, concretament de 6,7 (el 2009 va ser de 6,6). Aquesta nota es calcula de la manera següent: el 60% correspon a l'expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU.

Dels 10.873 nois que han fet les proves, un 94,8% les han aprovat, amb una nota mitjana de les PAU de 6,2. De les 14.806 noies, ha aprovat el 94,1%, amb un 6,2 de mitjana.


Evolució

La nota mitjana d'accés és la més alta dels últims 10 anys, i se situa en el 6,7. El nombre d'estudiants aprovats s'ha mantingut per sobre dels 21.000 des de l'any 1999.

Aquest any s'ha estrenat el nou model de les PAU, que s'estructura en dues parts: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària i inclou un màxim de 3 proves a escollir per l'estudiant.

En la fase general, els alumnes s'examinen de les matèries comunes i d'una matèria de modalitat elegida per l'alumne, és a dir, una de les assignatures especialitzades associades a una de les tres vies que els estudiants fan durant el batxillerat (arts, ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials).

En canvi, en la fase específica només compten per a la nota final els dos exàmens amb una qualificació més alta, sempre que la nota sigui igual o superior a 5.

El model és, per tant, més obert i flexible que l'anterior, ja que permet a l'alumne dissenyar la prova d'acord amb els seus interessos. Contribueix a millorar la qualitat d'opció en la tria d'estudis universitaris pel fet d'haver d'acreditar millors coneixements o millors aptituds en unes determinades matèries.


Consulta dels resultats

Des del dimecres passat, els estudiants poden consultar la nota final de les PAU a través del portal https://accesnet.gencat.cat. A partir d'avui poden recollir els resultats detallats per matèries als seus centres de batxillerat, on també se'ls facilitarà la documentació necessària per matricular-se a la universitat, un cop tinguin assignada una plaça.


Distincions

Enguany hi ha 161 estudiants que han obtingut una nota igual o superior a 9. Aquests joves rebran les distincions que atorga el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa als estudiants amb millor nota en l'acte de lliurament que tindrà lloc el proper 26 de juliol a les 19 hores al Palau de Pedralbes de Barcelona.

El 94,4% dels estudiants supera les proves d'accés a la universitat (PAU)
El 94,4% dels estudiants supera les proves d'accés a la universitat (PAU)

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web