spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 16 de maig de 2017

El Congrés aprova per unanimitat una proposta d’Esquerra Republicana per no confondre els consumidors amb l’etiquetat de fals pa integral

La comissió de Sanitat i Serveis Socials del Congrés de Diputats ha aprovat aquest matí, per unanimitat, una proposició no de llei d’Esquerra Republicana per millorar l’etiquetatge dels pans elaborats amb farines refinades blanques sota la denominació de pa integral i que, en realitat, no ho és.
 
“Vivim nous hàbits de consum, sobretot en l’àmbit alimentari, en què es busquen cada vegada productes més sans i més naturals”, ha dit el diputat Joan Olòriz, que ha defensat la iniciativa davant la comissió. I el pa integral n’és un dels principals exemples. Ha advertit, davant d’això, que la resposta de grans superfícies ha estat la comercialització sota l’etiqueta de pa integral de productes “a partir de farines refinades blanques”. Es tracta d’un pa “millor que el pa blanc, però molt lluny de les característiques que hauria de tenir una pla produït amb farines plenament integrals”.
 
Olòriz, tal com recull la proposició no de llei, ha demanat que s’insti els productors a ser clars en l’etiquetatge i a no crear desinformació entre els consumidors. El diputat republicà ha posat en valor les dues iniciatives anteriors que el grup d’Esquerra ja ha presentat i ha vist aprovades en comissió “en defensa d’un millor i consum i més adequat”. És el cas de la proposició per un major control dels sucres afegits en els refrescos o, més recentment, sobre l’ús de l’oli de palma. “Això ha de ser un referent per a una nova política alimentària i de salut”, ha conclòs.

Joan Olòriz, aquest matí a la comissió de Sanitat del Congrés
Joan Olòriz, aquest matí a la comissió de Sanitat del Congrés

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web