spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 13 de maig de 2016

El conseller Comín reforça el caràcter públic de la sanitat al Vallès Occidental

El 65% de l’activitat hospitalària que aquest centre té contractada amb el CatSalut l’assumirà l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, i el 35% restant, el Consorci Sanitari de Terrassa

El conseller de Salut, Toni Comín, ha visitat avui dos recintes hospitalaris referents de la salut al Vallès Occidental i ha anunciat un conjunt de mesures per reforçar el caràcter públic de la sanitat a la comarca i, per extensió, a Catalunya.
 
Primer, i acompanyat pel director del Servei Català de Salut (CatSalut), David Elvira, i per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández, Comín ha reiterat que la no renovació del contracte d’activitat hospitalària de suport que la Clínica del Vallès té amb el CatSalut no ha d’afectar l’ocupació d’aquest centre amb afany de lucre. En aquest sentit, aquesta activitat –unes 3.700 altes anuals- i el personal que la desenvolupa -65 persones- seran absorbits en un 65% per l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, mentre que el 35% restant l’assumirà el Consorci Sanitari de Terrassa. Aquesta decisió s’ha acordat de manera conjunta i negociada entre el Departament de Salut i l’empresa propietària de la Clínica del Vallès. En les properes setmanes, s’acabaran de tancar els darrers serrells tècnics i administratius de la mesura, s’acabarà de perfilar la incorporació d’aquests treballadors amb els comitès d’empresa de Parc Taulí i del consorci terrassenc.
 
El trasllat d’activitat, que serà gradual i estarà completat un any després de la finalització del contracte amb la Clínica del Vallès –per tant, a l’agost del 2017- es farà seguint quatre criteris: garantint que serà estable, sostenible i definitiu; que els pacients seran atesos al Vallès Occidental i el més a prop possible dels seus domicilis; que no afectarà la qualitat assistencial; i, per últim, que no tindrà cap impacte negatiu en les llistes d’espera, independentment de l’aprovació dels pressupostos per aquest any.
 
Tant Comín com Elvira han subratllat que, amb aquest procés, es farà, com a mínim la mateixa activitat que es feia fins ara a la clínica vallesana, sense que això suposi cap cost més als 7,5 milions d’euros que fins ara destinava el CatSalut a aquesta clínica per realitzar-la. Seguint la proporció abans indicada, això suposa que s’hi destinaran uns 2,5 milions d’euros al Consorci de Terrassa i 5 milions d’euros al Parc Taulí.
 
Els 5 milions d’euros per al centre sabadellenc, però, no seran pas els únics. En primer lloc, el seu alcalde ha anunciat que el consistori destinarà 4 milions d’euros per enllestir al 2018 dues plantes –amb un total de 96 llits- per millorar la capacitat de drenatge de l’àrea d’urgències. I, en segon lloc, el Departament de Salut destinarà al centre uns altres 3,5 milions d’euros més. En total, per tant, una aportació entre ambdues institucions de 12,5 milions d’euros per -com han subratllat tant Comín com Fernández- donar 'més sostenibilitat, més futur, més qualitat i més estabilitat laboral i més confiança' als professionals i usuaris d’aquest espai.
 
A Terrassa, prop de 10 milions més
Després de Sabadell, el conseller ha visitat el Consorci Sanitari de Terrassa, on ha explicat que el pla d'equilibri del centre que està preparant el Departament de Salut no afectarà les condicions laborals dels treballadors. Comín ha reconegut que hi ha un 'dèficit històric' i que s'està fent un esforç per intentar pal·liar-lo.
 
En aquest sentit, el conseller ha avançat algunes mesures: en primer lloc, per aquest 2016 es tornen a destinar 3,5 milions d'euros per a activitat addicional –com es va fer al 2015-  però, a més, enguany se n’afegeix un milió més per a aquesta activitat; en segon lloc, el Departament fa una aportació extraordinària de 2,2 milions per començar a eixugar el dèficit. A aquestes xifres s'hi han de sumar els 2,5 milions d’euros que provenen de l'activitat que absorbirà el consorci terrassenc procedent de la Clínica del Vallès. En total, doncs, 9,2 milions. A Terrassa, Comín, acompanyat pel seu alcalde, Jordi Ballart, s'ha reunit amb la direcció del centre i el comitè d'empresa.

Comín ha reiterat que la no renovació del contracte d’activitat hospitalària de suport que la Clínica del Vallès té amb el CatSalut no ha d’afectar l’ocupació d’aquest centre
Comín ha reiterat que la no renovació del contracte d’activitat hospitalària de suport que la Clínica del Vallès té amb el CatSalut no ha d’afectar l’ocupació d’aquest centre

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web