spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 26 de novembre de 2014

El govern espanyol vol legalitzar la il·legalitat, amb l'expulsió en calent d'immigrants

El diputat ha criticat a les autoritats espanyoles el seu comportament "inacceptable i indigne" amb els immigrants a Ceuta i Melilla

Josep-Maria Terricabras ha criticat durament aquesta passada nit, durant el ple d'Estrasburg, "les expulsions sumàries i el mal ús de la força" contra els immigrants a Ceuta i Melilla per part de les forces de seguretat de l'Estat. En una pregunta oral a l'Eurocambra, Terricabras s'ha mostrat preocupat per la intenció del govern espanyol de canviar la legislació espanyola per tal de poder expulsar els immigrants "en calent" i ha demanat a la Comissió Europea (CE) que intervingui. "Hem de recordar que a Espanya hi ha hagut nombrosos casos tràgics d'ús de la força contra immigrants amb conseqüències fatals per a ells. Això no són paraules meves, això són fets indiscutibles", ha dit.

"Ara el govern espanyol vol reformar la llei sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya perquè els estrangers (els pobres, naturalment) puguin ser expulsats sense els procediments legals necessaris", ha afegit.

"Aquestes expulsions no es faran per protegir l'estat o l'ordre intern de l'estat, sinó que seran expulsions il·legals, també contràries a l'article 13 de la Constitució espanyola i als drets fonamentals reconeguts internacionalment".

"El govern espanyol vol legalitzar la il·legalitat i això no hauria de ser possible en un estat de la Unió Europea. És un comportament inacceptable i indigne. Els meus col·legues i jo ens hi oposarem i espero que la UE faci el mateix", ha conclòs.

El govern espanyol vol legalitzar la il·legalitat, amb l'expulsió en calent d'immigrants
El govern espanyol vol legalitzar la il·legalitat, amb l'expulsió en calent d'immigrants

VÍDEOS

26.11.2014
Terricabras denuncia les expulsions sumàries i el mal ús de la força contra els immigrants
VEURE
© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web