spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 31 de març de 2009

El Govern reserva 8,7 milions d'euros a la contractació social per fomentar la integració de persones amb risc d'exclusió

El Govern ha aprovat avui destinar 8,7 milions d’euros de l’import total de la seva contractació de l’any 2009 a fomentar la integració en el món laboral de persones amb risc d’exclusió social. Aquesta quantia es farà efectiva a través de l’activitat de departaments, empreses públiques i organismes autònoms, que fomentaran objectius socials a través dels seus contractes de subministraments i serveis.

En aplicació d’aquesta mesura, el Govern pot contractar serveis a centres d’inserció laboral de disminuïts i a entitats sense ànim de lucre que tinguin com a finalitat la integració de persones amb risc d’exclusió social. Les prestacions que solen contractar-se mitjançant aquesta reserva són les obres i els serveis de conservació i manteniment de béns immobles, de missatgeria, de correspondència i de distribució, d’arts gràfiques, de neteja i de bugaderia, de restauració, de recollida i de transport de residus, i també altres serveis de subministraments auxiliars per al funcionament de l’Administració.


Facilitar el finançament a empreses de menys dimensió

El Govern ha autoritzat l’Institut Català de Finances (ICF) a flexibilitzar les condicions de la línia de préstecs ICFcreixement empresarial dirigida al finançament de projectes de dimensionament empresarial. La novetat principal d’aquesta modificació és que es rebaixa el límit de facturació de les empreses que s’hi poden acollir. Així, es canvia la condició dels més de 30 milions d’euros fixats l’any 2008 als més de 10 milions d’euros anuals per a aquest 2009. Amb aquesta mesura el Govern vol facilitar que un major nombre d’empreses puguin endegar processos de fusions, adquisicions o d’aliances estratègiques.

Aquesta línia va ser creada per l’ICF el març del 2008 i compta amb un pressupost de 150 milions d’euros. Els destinataris són empreses amb seu social a Catalunya i amb un mínim de 5 anys de vida. Els préstecs, atorgats per l’ICF en la modalitat de préstec ordinari o participatiu, poden ser d’un import mínim d’1 milió d’euros fins a un màxim de 15 milions. Es destinaran a cobrir les necessitats d’inversió i de capital circulant, que ha de permetre les empreses seguir desenvolupant la seva activitat amb normalitat. El termini d’amortització podrà ser de fins a 15 anys, inclosos dos anys de carència.

Aquest instrument se suma a totes les línies de suport a les empreses impulsades pel Govern per afrontar el context actual de crisi, i s’emmarca en les polítiques del Govern d’ajudar les empreses catalanes per fer front als reptes de la internacionalització de l’economia. En aquest sentit, el foment del creixement i el dimensionament del teixit empresarial català és una de les línies que s’inclouen en el nou text de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana.

Reunió del Consell de Govern
Reunió del Consell de Govern

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web