spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 18 de juny de 2015

El Parlament aprova la nova Llei de Cooperatives, que en facilita la creació i la gestió

Esquerra Republicana celebra que el ple del Parlament hagi aprovat aquest dijous la nova Llei de Cooperatives, que en simplifica la creació, n’agilitza la gestió i els facilita l’obtenció de finançament, sense trair l’esperit del moviment cooperatiu.

'Ens calen més cooperatives. Per què? Per una raó conjuntural, perquè les cooperatives s’han mostrat molt més resistents en temps de crisi, conservant llocs de treball, i llocs de treball de qualitat; i per una raó estructural, perquè el moviment cooperatiu és una eina molt interessant pels valors que genera', ha explicat el diputat d’ERC Roger Torrent.

El diputat ha citat alguns dels valors implícits al cooperativisme, com fomentar l’economia social, en contraposició a l’economia especulativa; donar més pes a les persones que al capital; defensar la lògica democràtica per davant de la lògica mercantil; i representar una economia arrelada al territori, en contraposició a la de les empreses multinacionals.

'El projecte que se'ns presentava corria el perill de creuar línies vermelles dels principis cooperatius, però hem evitat molts d'aquests riscos, mantenint fonaments essencials del moviment cooperatiu, com el nombre mínim de socis, i l’exclusió de la figura de l’administrador únic', ha afegit Torrent. Les esmenes d’Esquerra Republicana també han permès preservar tant les garanties de funcionament democràtic, un dels tret distintius de les cooperatives, com l’aportació del 10% dels excedents al fons de promoció i educació. ERC també ha inclòs al text legislatiu la possibilitat de crear cooperatives de foment empresarial, 'que seran les veritables start-up de l’economia social'. A més, els treballadors tindran prioritat a l’hora de transformar en cooperativa una empresa en crisi o en procés de tancament gràcies als mecanismes de foment de la creació de cooperatives introduïts per ERC.

El diputat d'ERC Roger Torrent
El diputat d'ERC Roger Torrent

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web