spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 18 d'abril de 2012

El Suprem ratifica la sentència contra Losantos per atemptar contra l'honor d'Esquerra

El Tribunal Superem ha confirmat la sentència contra Federico Jiménez Losantos per atemptar contra l'honor d'Esquerra Republicana de Catalunya i, per extensió, dels seus dirigents militants i simpatitzants. Els fets es remunten al quatre d'octubre de 2007, quan el periodista va publicar un article, titulat Requisa de armas al diari El Mundo, en el qual acusava Esquerra de tenir armes a les seves seus. Losantos ja havia estat condemnat en primera instància per un jutjat de Barcelona i, amb posterioritat, per l'Audiència d'aquesta ciutat.

El Suprem obliga Losantos a publicar parcialment, a costa seva, la sentència a El Mundo i el condemna a pagar a Esquerra 60.000 euros en concepte d'indemnització per danys i perjudicis. La demanda d'Esquerra, iniciada el febrer de 2008, ha estat coordinada conjuntament per l'equip jurídic del partit, dirigit per Jordi Lapiedra, i pels lletrats Mélani Simón, Miguel A.Majadas i Benjamín Nicolau, del bufet Ebame Associats.

El vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori, Eduard López, manifesta que la decisió del Suprem “dóna la raó als que estem convençuts que els insults i les amenaces del opinadors de la dreta espanyolista no han de ser tolerats al si d'una societat democràtica fonamentada en els valors del pluralisme”. Per a ell, “la sentència constitueix un triomf no només dels votants i simpatitzants d'Esquerra, sinó també del conjunt de la ciutadania catalana que vol viure en llibertat”.

“La llibertat d'expressió pròpia de les societats obertes no pot emparar gangsterismes comunicatius com el de Jiménez Losantos”, afirma López. “Aquells que han fet un lucratiu modus vivendi dels insults contra Catalunya” –afegeix el responsable republicà– “han de saber que mai no ens arronsarem davant la intoxicació informativa que practiquen”.

Logo d'Esquerra
Logo d'Esquerra

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web