spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 26 de març de 2012

ERC anuncia el vot negatiu a tots els candidats al Consell de Govern de la Corporació com un vot negatiu a tot el procés que qualifica de ‘deplorable’ i ‘matusser’

El diputat del Grup Parlamentari d’Esquerra, Carmel Mòdol, ha qualificat de 'deplorable' tot el procés per a la tria de “nous candidats” a formar part dels organismes de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Mòdol assegura que ‘es tracta d’un autèntic pas enrere amb aquesta reforma que instrumentalitza i polititza de manera vergonyant la corporació i ho fa mitjançant un procés lamentable i matusser amb travesses sobre els possibles candidats’. Mòdol ha anunciat ’el vot negatiu al plenari del proper dimecres per a tots els candidats com un vot negatiu a tot el procés que dinamita el consens al qual es va arribar el 2007 amb l’aprovació de la Llei de la corporació’.

Des d’ERC, Carmel Mòdol, ha explicat que ‘ens refermem en la nostra posició que tan aviat sigui necessària la concurrència d’ERC per tal de formar majories parlamentàries la primera de les condicions serà retornar al punt de partida que és el consens assolit des de l’any 99 al 2007 amb la Llei de la Corporació’. Mòdol assegura que ‘caldria reformar aquesta llei amb els punts de consens que la van conformar, amb el pluralisme, el procés obert per a triar els futurs dirigents, una major dotació pressupostària pels ens públics, i amb el compliment estricte del que diu el mandat marc del sistema audiovisual de Catalunya no modificat amb aquesta contrareforma engegada per CiU i aplaudida pel PP’.

Mòdol ha denunciat la ‘manca de transparència’ d’aquest procés i el fet que es suspengués la convocatòria de la comissió de control parlamentària de la corporació que estava prevista el dia 23 de març. El diputat d’ERC també lamenta ‘el fet que s’especuli amb els canvis al capdavant de les empreses de comunicació de la Generalitat que en base al que s’ha vist fins el moment no ens fan pressuposar res de bo per TV3 i Catalunya Ràdio’.

El diputat d’ERC assegura que ‘el pacte de ferro de PP i CIU ens fan preveure a ulls d’ERC un futur negre per la presència de la nostra llengua i cultura al principal aparador que han tingut fins ara com és l’aparador de TV3 i Catalunya Ràdio’.
Carmel Mòdol
Carmel Mòdol

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web