spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 30 de setembre de 2015

ERC, CDC, UDC i ICV demanen a la Comissió Europea una reunió per trobar 'solucions europees' a les imputacions pel 9-N

Els eurodiputats d'ERC-NECat, CDC, UDC i ICV han demanat una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Relacions Interinstitucionals, l'Estat de Dret i la Carta de Drets Fonamentals, Frans Timmermans, per parlar de les imputacions d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N. En una carta enviada aquest dimecres, els diputats Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Francesc Gambús i Ernest Urtasun es mostren 'profundament preocupats' pel fet que posar les urnes el 9-N 'pugui ser considerat com una causa d'imputació o fins i tot de presó'. Els diputats volen debatre amb Timmermans 'possibles solucions europees' a la situació. Terricabras ha dit: 'Transmetrem a Timmermans que aquests imputacions són un gravíssim gest antidemocràtic'.

Literalment, la carta diu:

'Ahir, el president de Catalunya, la vicepresidenta i la consellera d'Educació van ser imputats pel sistema judicial espanyol per l'organització, el 9 de novembre de 2014, d'una consulta pública no oficial sobre el futur polític de Catalunya en què 2.3 milions de persones van expressar pacíficament i democràticament la seva visió a les urnes.

Estem profundament preocupats pel fet que posar les urnes perquè la gent pugui donar la seva opinió sobre un determinat tema pugui ser considerat com a causa per a una imputació o fins i tot de presó.

A més hi ha indicis creixents que el sistema judicial espanyol no és suficientment independent del poder polític.

Com que vostè està a càrrec de l'estat de Dret a Europa, així com també dels Drets Fonamentals, ens agradaria tenir una trobada personal en els propers dies per explicar-li aquesta greu situació i debatre possibles solucions a nivell europeu per garantir un estàndard comú d'independència judicial.'

Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall
Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web