spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 31 de juliol de 2014

ERC demana al Fiscal General de l’Estat que promogui Recurs de Cassació al Suprem contra la sentència absolutòria del Cas Panzer

El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha enviat una carta al fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, demanant que promogui un Recurs de Cassació al Tribunal Suprem contra la sentència absolutòria als presumptes membres de l’organització neonazi de l’anomenat cas Panzer dictada per la secció quarta de l’Audiència provincial de València. Tardà demana com a representant de la ciutadania al congrés dels Diputats, i atenent al breu termini de què disposa la fiscalia com l’acusació per presentar Recurs de Cassació ( 5 dies hàbils que situen el termini a primers de setembre) , li sol·licito una reunió amb la finalitat de transmetre-li personalment aquest prec.

En el text de la carta, Tardà fa arribar al Fiscal General de l’Estat la seva sorpresa i indignació per la sentència dictada. L’absolució suposa la posada en llibertat dels setze encausats per pertinença a l’agrupació neonazi Frente Antisistema. Un fet encara més greu quan s’ha tardat tants anys a jutjar els citats integrants i l’absolució es fonamenta en una més que qüestionable, des del punt de vista jurídic, nul·litat de les escoltes telefòniques.

Tardà afegeix que de la mateixa manera que l’Acusació particular, entenc la legalitat de l’auto emès pel jutge que va autoritzar les intervencions telefòniques dels acusats i està basada en abundant jurisprudència, per la qual cosa hi ha base suficient per a presentar Recurs de Cassació davant del Tribunal Suprem.

El diputat d’ERC al Congrés demana en congruència amb la pròpia acusació del Ministeri Fiscal que per damunt del risc de perjudici econòmic que pogués suposar un Recurs de Cassació assumit exclusivament per organitzacions sense ànim de lucre que sostenen l’acusació popular, que sigui el propi Fiscal General de l’Estat que promogui l’acció de la justícia en defensa de la legalitat , dels drets ciutadans , i de l’interès públic tutelat per la Llei, i presenti el Recurs de Cassació davant del Tribunal Suprem.


ERC dóna el seu suport a l’acampada de la PAH-Osona a Manlleu
ERC dóna el seu suport a l’acampada de la PAH-Osona a Manlleu

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web