spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 28 de juliol de 2014

ERC demana al Govern que retiri les prerrogatives d'expresident a Pujol

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha anunciat que 'Esquerra Republicana demana formalment i pública al Govern que retiri les prerrogatives d'expresident a Jordi Pujol, fins i tot, el seu tractament protocolari d'honorable. El Govern ha de retirar les prerrogatives com a representant de les institucions, com a expresident, tal com fixa la llei 6/2003 i el decret que la regula. Estem davant d'un fet indigne de qualsevol persona, i més del primus inter pares, d'un primer entre iguals.'

Simó ha demanat a CIU 'que faci net sense dilacions, ha de recuperar la credibilitat fent net, i netejar aixecant catifes. Cal que tothom posi fi a l'autonomisme i a tot el que representa , a maneres de fer que hem de desterrar, cal netedat i transparència. Apostem sense fissures per la imprescindible regeneració política i donar el vot a la ciutadania. Un país nou s'ha de fer sense rèmores, sense complexos, sense llast. Cal respondre a una exigència democràtica i moral triant entre fer el camí imprescindible de resposta a la ciutadania amb una motxilla carregada amb llast o fer-lo sense cap llast.'

La portaveu republicana s'ha dirigit a la família Pujol i al seu partit per demanar clarament 'que siguin conseqüents i facilitin tota la informació que calgui i se'ls demani des d'instàncies tributàries i judicials sobre l'origen d'aquests diners evadits'.

Simó ha explicat que 'respecte dels que enarboren la demanda d'una Comissió d'investigació al Parlament, estem parlant de fer el que prediques i en aquest sentit el PP no té cap credibilitat per presentar aquesta petició, pel cas Gürtel, i pel fet de no haver comparegut quan el Parlament ho va reclamar. No donarem suport a la petició i no poden fer una utilització barroera d'aquest cas contra el procés perquè CIU no és Catalunya i Pujol no és Catalunya. El procés obeeix a la voluntat democràtica del poble de Catalunya. El procés és un punt de partida d'un nou país basat en la transparència, la participació, la separació de poders, i la democràcia interna de les institucions'.

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana ha insistit que 'exigim que hisenda investigui i ho faci urgentment i amb rigor, que la fiscalia investigui i ho faci urgentment i amb rigor. Aquesta informació ha d'arribar amb la màxima urgència i el màxim rigor als representants de la ciutadania al Parlament'.


L'únic Pla és la consulta el 9N


Sobre les informacions aparegudes en un mitjà de comunicació sobre un possible Pla B de CIU en cas que l'Estat denegui la consulta, Simó ha destacat que 'CIU ha de complir els acords, té un acord amb sis forces polítiques i un acord d'estabilitat, que parlen de data i pregunta, de votar el 9N. Aquest és el Pla A, el B i el Z: Consulta, Consulta i Consulta'.

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web