spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 27 de setembre de 2004

ERC i CCOO coincideixen en què els pressupostos generals han d'incloure més percepcions socials, un fons de cohesió per l'immigració i la transferència de competències


Tal i com va succeir la setmana passada amb la reunió entre ERC i UGT, la trobada entre ERC i el sindicat CCOO ha estat d'una àmplia coincidència. Joan Puigcercós, secretari general d'ERC, i Joan Coscubiela, secretari general de la CONC (CCOO) han coincidit en els aspectes que, per Catalunya, haurien d'incloure els pressupostos generals de l'Estat. Coscubiela ha anomenat tres "blocs vitals": la millora significativa de les pensions, la creació d'un fons de cohesió per atendre la immigració i la transferència a la Generalitat de la inspeccció de treball i dels recursos de la formació contínua. Així mateix, ha fet especial esment a la necessitat d'invertir en infraestructures ferroviàries, sobretot en la xarxa de Rodalia de Renfe.


Puigcercós ha acollit la proposta de Coscubiela de millora del tren i ha dit que estan treballant en les esmenes perquè hi hagi una millora substancial de la inversió en la xarxa de Renfe. Així mateix, ha indicat que també assumeix les propostes socials i del fons per fer front a la immigració ha dit que "no n'hi ha prou en posar-ho com una partida simbòlica, ha de tenir una incidència real, els ajuntaments i els governs autònoms ho han de notar".


Pel que fa a la transferència de competències pendents de l'Estat a la Generalitat, el secretari general ha assenyalat que s'haurien d'incloure en la negociació dels pressupostos el traspàs del Forcem, la inspecció laboral i les beques.
Puigcercós ha explicat, així mateix, que ERC està treballant en la presentació d'esmenes per millorar el fons d'immigració, les partides per a les Pimes i en la millora de les infraestructures a més de reclamar una compensació per les transferències ja assumides però regulades per lleis base de l'Estat, com ara la sanitat i l'educació.

Joan Puigcercós
Joan Puigcercós

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web