spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 19 de juny de 2015

ERC impulsa la integració dels serveis socials i sanitaris, posant les persones al centre

El ple del Parlament ha aprovat aquest divendres deu propostes de resolució presentades per Esquerra Republicana que tenen l'objectiu de millorar el sistema públic català de Salut i 'generar confiança en la ciutadania' per un sector que ha estat molt tensionat durant els últims anys.

Una de les propostes aprovades insta el Govern a completar, abans de finals del 2016, la integració dels serveis socials i sanitaris, especialment pel que fa als que estan vinculats a la promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència. I és que la crisi econòmica i l’envelliment de la població han generat situacions de complexitat social, que requereixen respostes complexes i la integració dels serveis socials i sanitaris. Per això, és clau que s'implementi la integració del sistema social i el sanitari al 2016, tal com ha promogut ERC.

Esquerra també ha instat el Govern a fixar un temps màxim d'estada a urgències. Unes urgències que estan saturades no per les entrades sinó pel retard en la sortida dels malalts. Per això, ERC ha impulsat que s'estableixi, amb visió clínica i de gestió, un temps límit de resolució del procés urgent, segons nivell de gravetat.

Entre les propostes aprovades per ERC destaca, també, la que impulsa la reducció de les llistes d’espera i el compromís de donar compliment als temps d’espera màxims; i la que insta el Govern a aplicar la Llei de Transparència al Sistema català de Salut, per tal que els ciutadans puguin disposar de tota la informació sobre com es gestionen els recursos destinats al seu benestar.

La sanitat pública, a més atén els accidents coberts per assegurances privades (accidents de trànsit i accidents laborals), que no en paguen el cost real, ja que els preus fixats per conveni fan que el sistema públic hi acabi perdent. El text aprovat per Esquerra insta el Govern a re-quantificar el cost d'aquesta assistència i evitar, així, que la sanitat pública acabi assumint despeses que no li pertoquen.

Una altra de les propostes d'ERC, centrada en la infància vulnerable, aconsegueix ampliar la farmàcia gratuïta pels infants en risc, i els garanteix l'accés a ulleres i atenció bucodental.

La diputada Alba Vergés durant la intervenció al ple del Parlament
La diputada Alba Vergés durant la intervenció al ple del Parlament

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web