spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 4 de març de 2015

ERC reclama la creació del Consell de Justícia de Catalunya com a òrgan garant de la independència judicial

La diputada d'ERC-Catalunya Sí, Gemma Calvet, ha reclamat al Conseller de Justícia durant la sessió de control del Parlament la creació del Consell de Justícia de Catalunya ‘com ha reclamat en dues ocasions el Ple del Parlament amb l’aprovació de dues mocions i en el marc de l’Estatut’.

Calvet ha insistit en aquest punt per ‘poder dotar-nos d’un sistema judicial català adequat a les aspiracions del país, amb una autèntica separació de poders, lluny de la politització palesa en òrgans de justícia absolutament polititzats com el Tribunal Constitucional o el propi Consejo General del Poder Judicial que ho ha reflectit en la seva injusta sanció envers el jutge Santiago Vidal’.Intervenció al Parlament de la diputada Gemma Calvet

La diputada republicana ha destacat que ‘cal dotar-nos del Consell de justícia de Catalunya com a element bàsic de la justícia per una república catalana que fomenti els drets civils, la confiança en la pluralitat, i amb una dotació adequada de recursos’.

Calvet ha recordat que ‘aquests darrers dies, i precisament en la defensa del magistrat Santi Vidal davant la sanció del CGPJ, ha estat ampli el clam a la nostra comunitat en torn a la defensa d’una justícia independent, lliure, i capaç de fer front a les envestides que les ingerències polítiques de caire repressiu la fan trontollar. I ens referim a envestides per posar li nom a l’atac a un servidor públic de trajectòria impecable a qui s’ha sancionat per les seves idees en defensa de la independència de Catalunya. Sembla que el Consejo General del Poder General ha optat clarament pel principi de represàlia, enlloc del principi de la llibertat i confiança en la imparcialitat’.

La diputada d’ERC-Catalunya Sí ha recordat altres atacs provinents del Govern de l’Estat, com l’aprovació del projecte de llei que modifica La llei Orgànica del Poder judicial i la privatització del registre civil.

Calvet ha destacat en la seva intervenció un pensament de Pierre Vilar que va expressar clarament que ‘les grans esperances del s XX han estat les alliberacions nacionals portadores de projectes polítics i socials’.

La diputada d’ERC-Catalunya Sí, Gemma Calvet, durant la intervenció al ple
La diputada d’ERC-Catalunya Sí, Gemma Calvet, durant la intervenció al ple

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web