spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 15 d'abril de 2009

Esquerda pregunta a la nova ministra de Sanitat per la investigació fruit de l'acord amb la indústria farmacèutica

El senador per Lleida de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat del Senat, ha fet la primera pregunta de Ple a la nova ministra de Sanitat i Polítiques Socials, Trinidad Jiménez. Esquerda li ha demanat que expliqui l'acord de fa unes setmanes entre el govern espanyol i Farmaindustria i conèixer el detall de la incidència que tindrà en la investigació universitària i hospitalària.

Esquerda ha explicat que el compromís adquirit per la indústria farmacèutica és mantenir l'ocupació en el sector, incrementar les exportacions i augmentar un 15% la seva inversió en R+D, el que suposa 3.600 milions en 3 anys. Així mateix, el conveni comporta la col·laboració amb el Ministeri de Sanitat per a projectes d'investigació i innovació.

El president de la Comissió de Sanitat del Senat ha demanat dades sobre si hi ha un pla d'investigació per aquest període i quins criteris prevaldran per accedir a aquestes ajudes a la investigació. Esquerda ha proposat a la ministra un debat sobre el contingut de la investigació i ha enumerat algunes línies de treball que podrien ser objecte d'aquestes ajudes, com els temes preventius, pal·liatius, principis actius citològics, nutricionals, productes parafarmacèutics, etc.

Trinidad Jiménez ha subratllat el compromís del seu govern per mantenir intactes les prestacions socials i assegurar el pressupost creixent en el Sistema Nacional de Salut. En concret ha parlat d'un augment del 3% el 2009 i al voltant d'un 5% per a medicaments.

La ministra també ha fet referència als 180 milions d'euros compromesos per la patronal de farmàcia per desenvolupar projectes d'R+D juntament amb el Ministeri per tal de traslladar la investigació a la pràctica clínica.

Josep Maria Esquerda
Josep Maria Esquerda

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web