spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 2 de febrer de 2012

Esquerra abandona la ponència de les Lleis de l'audiovisual per la rendició absoluta de CiU al PP

El diputat d'Esquerra, Carmel Mòdol, s'ha aixecat de la taula de negociació de la ponència de les Lleis de l'Audiovisual al Parlament de Catalunya ja que 's'estaven introduint canvis que no responen a cap esmena, únicament dissenyats per acontentar el PP i que desmunten l'argument de l'austeritat i la reducció administrativa que es va posar damunt la taula a l'hora de reduir les estructures del consell de govern de la Corporació i del CAC'.

Tal i com explica Carmel Mòdol l'esborrany de la llei que es debat preveia, en el cas del Consell de Govern de la Corporació, passar de 12 membres a 5 i ara es proposa passar de 12 a 6 per tal que el PSC hi pugui tenir un representant. El mateix procediment es fa en el cas de l'organisme de control, el CAC, que hauria de passar de 10 membres a 5. El cas del CAC no es pot renovar automàticament ja que l'Estatut regula al seva independència, així doncs, els consellers que vagin acabant el seu mandat deixaran unes vacants que no seran cobertes fins arribar a la xifra de cinc membres. La denuncia d'Esquerra rau en el fet que, un cop el president dimiteixi i CiU pugui proposar-ne un de nou, la composició el CAC quedaria repartida entre CiU i PSC i que sense cap esmena que ho reguli s'ha proposat crear un nova plaça per tal que el PP hi pugui tenir un representant.

Aquest fet va motivar que en plena negociació Esquerra abandonés la comissió ja que 'no queden justificats els arguments d'austeritat i agilitat administrativa que han propiciat el que en el fons és una governamentalització dels òrgans de la Corporació quan el que proposa Esquerra és la la manca de partidisme complet en aquests organismes'.

Una altra qüestió clau en la negociació és la publicitat en els mitjans públics. Esquerra va proposar eliminar la disposició addicional segona de la Llei actual (del 2007 amb un altre context econòmic) ja que en un moment que el Govern de la Generalitat rebaixa la seva aportació a TV3 i Catalunya Ràdio el lògic seria que se'ls permetés accedir al mercat privat per tal d'aconseguir altres vies de finançament. Lluny d'acceptar aquesta proposta el que ha fet CiU és admetre una ampliació d'aquesta addicional segona a petició del PP que disminueix la presència de publicitat a la ràdio pública de manera progressiva.

Carmel Mòdol denuncia 'una rendició vergonyant de CiU al PP' i renova la seva proposta de 'retirar totes les esmenes d'Esquerra a la Llei de l'audiovisual si el Govern atorga als mitjans públics un finançament que els permeti seguir amb els seus estàndards de programació de qualitat.'

Carmel Mòdol
Carmel Mòdol

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web