spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 19 de març de 2015

Esquerra aconsegueix reobrir les prestacions per accedir a residències per a gent gran

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció d'ERC que insta el Govern a reactivar les Prestacions Econòmiques Vinculades i reobrir, així, l'accés a places residencials per a gent gran, després de dos anys d'aturada. Aquestes noves places són possibles gràcies a l'increment de 17 milions d'euros al pressupost de la Generalitat del 2015, que ha estat impulsat per ERC.

'No tenim cap esperança que el govern espanyol compleixi el seu compromís de participar de forma equitativa en el Sistema de Promoció Personal i d'Atenció a la Dependència, que preveu que el 50% de les prestacions les pagui l'Estat i el 50% la Generalitat. Per això no els reclamem els diners sinó que intentem aconseguir més recursos per redreçar el rumb d'un sistema que està en tensió'
, ha declarat davant del ple el diputat d'Esquerra Republicana Pere Bosch.

La moció aprovada també preveu, entre d'altres:
  - Crear 400 noves places residencials o d’atenció diürna per a persones amb discapacitat durant el 2015, gràcies a l'increment de 5 milions d'euros de la partida dels pressupostos dedicada a les persones amb discapacitat.
  - Que el Govern hagi d'acordar amb les entitats un canvi en el copagament de la dependència, assegurant un còmput més just del patrimoni i tenint en compte la capacitat econòmica, el grau de dependència i l'edat de les persones. A més, les unitats familiars més vulnerables a partir d'un llindar d'ingressos estaran exemptes de copagar les prestacions de dependència.
  - Recuperar la convocatòria per a adaptar els habitatges per a persones amb discapacitat.
  - Millorar la transparència perquè els usuaris del Sistema Català de Promoció Personal i d'Atenció a la Dependència puguin seguir l'estat de tramitació, reclamar l'expedient o sol·licitar una nova avaluació de la dependència.

El diputat d'Esquerra Republicana Pere Bosch durant la intervenció al ple.
El diputat d'Esquerra Republicana Pere Bosch durant la intervenció al ple.

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web