spotify instagram youtube Twitter Facebook
Diumenge, 9 de març de 2008

Esquerra assumeix que no ha obtingut un bon resultat

Joan Ridao ha reconegut que Esquerra no ha obtingut un bon resultat en les eleccions al Congrés, però ha assegurat que 'els tres diputats d'Esquerra duran a terme una gran tasca, defensant els interessos de Catalunya i els Països Catalans'. El candidat independentista ha afirmat que Esquerra ha afrontat 'una campanya molt difícil', i ha apuntat tres causes principals per haver baixat de vuit a tres diputats: 'la forta bipolarització de la campanya, la por al PP que ha generat un vot útil progressista per al PSOE, i el desànim de l'electorat catalanista que en aquest últims quatre anys ha vist com no s'avançava en matèria d'autogovern'.

Ridao ha advertit al PSOE que 'els vots no són un xec en blanc' i que 'han de servir per aturar el PP'. També ha tornat a demanar, com ha fet durant tota la campanya, 'la màxima unitat dels partits catalans per aconseguir un bon sistema de finançament'.

Per la seva banda, Josep-Lluís Carod-Rovira ha afirmat que el PSOE ha sabut convertir-se en el màxim exponent per aturar el PP. El president d'Esquerra ha avisat al PSOE i al PSC que ara 'tenen la responsabilitat única d'aconseguir un bon finançament per a Catalunya'.

Carod també ha admès els mals resultats, 'sabent que part del nostre electoral s'ha quedat a casa i d'altres han votat als socialistes'. El líder independentista ha reivindicat la necessitat de 'fer autocrítica perquè no hem sabut mobilitzar el nostre electorat'.

El president d'Esquerra ha assegurat que 'afrontem el futur amb optimisme'. 'Volem un futur millor per Catalunya i ho aconseguirem', ha afegit.

Roda de premsa dels líders d'Esquerra
Roda de premsa dels líders d'Esquerra

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web