spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 6 d'abril de 2017

Esquerra Republicana lamenta la resistència de RTVE a què TV3 pugui entrar a formar part de la Unió Europea de Radiodifusió (UER)

El president de la corporació RTVE, José Antonio Sánchez Domínguez, ha donat a entendre aquest dijous que la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA) no té cap possibilitat de formar part de la Unió Europea de Ràdiodifusió (UER). ‘El marge de maniobra és poc’, ha dit. Ha estat en resposta a una pregunta del diputat d’Esquerra Republicana Joan Capdevila, que ha demanat quina voluntat hi ha per part de l’ens estatal a aconseguir la inclusió de la corporació de TV3 a la UER. La pregunta s’ha fet a la comissió mixta de control parlamentari de l’ens públic RTVE.

Capdevila ha lamentat la fredor de la resposta i ha recordat que antics directors de TVE, com Pilar Miró o Luis Solana, havien fet gestions per encarrilar la demanda de l’actual CCMA, fos en solitari o en el marc de la FORTA, per entrar a formar part de la UER. ‘Els seus estatuts ho permeten’, ha recordat, tot i que al febrer de l’any passat un informe de la mateixa UER ho va denegar. TV3 havia demanat formar-ne part com a participant autoritzat i la UER no ho va acceptar ‘tot apunta que perquè TVE en va informar desfavorablement’, ha dit Capdevila.

Sánchez ha assegurat que la denegació a la CCMA va venir per unanimitat del consell d’estatut de la UER davant la posició també unànime del comitè de televisió de la UER, i també pel caràcter ‘regional’ de TV3. La UER, ha recordat, la formen emissores ‘nacionals’.

La UER té convocada assemblea el proper estiu a Dublin i TV3 té intenció de tornar a demanar la seva inclusió. Preguntat per Capdevila sobre quin paper hi tindrà RTVE quan arribi el moment, Sánchez s’ha limitat a dir que ‘ja es veurà’.

L'any 2006, el Congrés de Diputats va aprovar una proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana que instava el govern espanyol a recolzar les iniciatives per defensar l'ingrés a la UER de les diferents corporacions de ràdio i televisió de l'Estat, partint de la demanda de la llavors Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

Joan Capdevila, durant la seva intervenció a la comissió de control de RTVE
Joan Capdevila, durant la seva intervenció a la comissió de control de RTVE

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web