spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 23 de maig de 2008

Esquerra critica el tractament de la sequera per part de TV3 i Catalunya Ràdio

Carmel Mòdol ha criticat aquest matí en la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ‘el tractament distorsionador que de la qüestió de la sequera s’ha fet des de TV3 i Catalunya Ràdio’, especialment des dels programes que dirigeixen Antoni Bassas i Josep Cuní. Segons el diputat, ‘aquests programes han tractat la qüestió de l’aigua de manera frívola i les intervencions dels seus tertulians han estat desafortunades i presentaven moltes vegades un enfrontament entre el medi rural i l’urbà, i entre ciutadans de primera i de segona’. Mòdol ha demanat que ‘els participants en els debats contextualitzessin les seves opinions i que es donés veu a totes les parts implicades’.

Com a exemple, el diputat independentista ha apuntat que en el programa conduït per Josep Cuní es van veure unes imatges de la canalització del Segre passant per Lleida amb el comentari de que s’estava regant mentre plovia. Així mateix, Mòdol ha assegurat que l’Ajuntament de Lleida va trucar a TV3 per explicar la situació i no va tenir cap mena de ressò al programa.

El president de la CCMA, Albert Sáez, ha considerat que ‘en aquest escenari de tensió social a Catalunya de caràcter interterritorial’ on ‘potser no ens expressem amb prou calma i serenitat’ és possible que, ‘havent donat veu a la part substancial dels implicats, s’hagi pres una d’aquestes veus en la línia editorial d’aquests programes’.

En un altre ordre de coses, el diputat d’Esquerra ha lloat la creació per part de TV3 del programa ‘Al vostre gust’, per al qual ha demanat una dotació de més recursos i una major promoció per a la seva segona temporada i, al mateix temps ha demanat que la Corporació continuï reflectint el món agroalimentari dins la seva programació. En aquest sentit, el President del Consell ha fet una valoració positiva tant dels continguts del programa com del seu nivell d’audiència i ha informat sobre la creació d’un nou programa al Canal 33 que farà un seguiment de la vida de les dones pageses.

Per altra banda, Marina Llansana ha demanat conèixer ‘quin és el percentatge de programació de producció pròpia de Televisió de Catalunya, sobretot en horari prime time’. La diputada independentista ha explicat que des d’Esquerra ‘s’ha percebut darrerament un increment de l’externalització, concretament en els camps de la ficció i l’entreteniment’.

Sáez ha manifestat que ‘el percentatge d’externalització representa el 27% dels costos de producció del total de Televisió de Catalunya, nivell per sota de l’habitual en el sector’ i ha assegurat que ‘s’introduiran elements de transparència per informar sistemàticament i objectivament de la situació en aquest àmbit’.

La sessió d’avui de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha estat la primera en què ha comparegut la nova Directora General de la Corporació, Rosa Cullell.

Carmel Mòdol
Carmel Mòdol

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web