spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 29 de juny de 2010

Esquerra demana al Senat la integració dels ports a l'Eix Mediterrani

El senador per Lleida d'Esquerra, dins del grup parlamentari de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, ha presentat una moció que serà sotmesa a debat i votació el pròxim Ple del Senat del 6 de juliol, conseqüència de la interpel·lació que va mantenir el passat Ple amb el ministre de Foment, José Blanco.

Esquerda sol·licita fer les inversions necessàries per a dotar als principals ports mediterranis de les infraestructures ferroviàries necessàries per a integrar-los en l'Eix Mediterrani de connexió amb Europa, com a única sortida sostenible a les necessitats d'eficiència portuària i competitivitat.

També es demana que s'estudiï la possibilitat d'incorporar al concepte "Rodalies Ferroviàries" nous elements, a més de la distància, que ho modernitzi i permeti aquesta qualificació entre els nuclis més poblats de Catalunya i Barcelona.

Finalment, a la moció, Esquerda reclama que es remodelin les freqüències i horaris del tren Avant (o el seu equivalent) en el trajecte Lleida - Barcelona, tenint en compte l'opinió dels agents locals.

En la seva argumentació, el senador de Lleida explica que "hem d'apostar pel corredor mediterrani i la seva connexió amb els ports que assegurin un fàcil, barat i ràpid transport sostenible de les mercaderies arribades d'Àsia als mercats del centre i nord d'Europa i al nord del continent africà". També té en compte el senador l'especial dificultat econòmica del moment i els criteris per a realitzar les inversions que han d'estar basats en la rendibilitat l'eficiència i la tornada als mercats.

Josep Maria Esquerda
Josep Maria Esquerda

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web