spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 17 de febrer de 2017

Esquerra demana la compareixença del president d'Adif pels presumptes suborns de constructores

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés ha demanat aquest divendres la compareixença del president d’Adif, Juan Bravo Rivera, en la comissió de Foment, després que ElPeriòdico hagi publicat que quatre constructores de l’AVE van subornar alts càrrecs de l’empresa pública Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries). 
 
La diputada Teresa Jordà, signant de la petició de compareixença, considera ‘imprescindible’ que el president d’Adif ‘doni explicacions urgentment’. ‘Estem parlant d’alts directius d’una empresa pública que haurien rebut regals, cotxes de luxe i viatges a canvi d’adjudicar contractes públics’, ha explicat, per afegir a continuació que, de confirmar-se aquestes informacions, ‘estaríem davant d’un flagrant cas de malversació de fons públics i suborn en la construcció de l’AVE, i entenem que calen explicacions en seu parlamentària’
 
‘Pel que sembla, aquesta xarxa de suborns no afectaria només a la construcció de l’alta velocitat a Catalunya, sinó que, segons altres informacions, s’estendria a la resta de l’Estat espanyol, per tant, cal que la fiscalia comenci a investigar’, ha reclamat la diputada. Així doncs, Jordà assegura que ‘el màxim responsable del gestor ferroviari ha de donar la cara, i s’escau, que hi hagi els cessaments i dimissions oportunes’. 
 
Jordà ha denunciat que ‘s’ha convertit en pràctica habitual que les constructores facin pagaments a canvi de llicències d’obra pública, com ha quedat palès en el judici del cas Gürtel’. En aquest sentit, la diputada ha recordat que ‘els papers de Bárcenas, mostren ja com algunes constructores, com ara ACS o OHL, feien pagaments en negre al PP a canvi de contractes públics’.

Esquerra demana la compareixença del president d'Adif pels pressumptes suborns de constructores
Esquerra demana la compareixença del president d'Adif pels pressumptes suborns de constructores

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web