spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 26 de novembre de 2009

Esquerra-Girona reclama la revisió de les bases del pressupost del 2010 per assolir un acord del tripartit

l grup d'Esquerra Republicana a la ciutat de Girona està treballant dur en els pressupostos i considera que cal revisar les bases del pressupost per al 2010 per obtenir un acord amb la resta de forces. Els republicans admeten que coincideixen amb els socis –PSC i ICV– en les prioritats a seguir en un context de crisi, però consideren un error la proposta de 'retallada lineal' a totes les àrees. Esquerra reclama canviar aquesta intenció per replantejar activitats o prescindir d'algunes per acabar arribant a un acord. Els republicans faran una proposta alternativa.

Les converses per configurar el nou pressupost de Girona per a l'any 2010 estan encallades per la voluntat d'Esquerra de revisar algunes de les propostes inicials fetes pel PSC. Les tres forces coincideixen a mantenir quatre àrees prioritàries, que serien serveis socials, ocupació, seguretat i matèria educativa. Les primeres reunions de les tres forces, però han posat de manifest divergències en la plasmació del pressupost del 2010. Esquerra considera que cal canviar la perspectiva i no veu lògica 'una retallada lineal' a les àrees, que en alguns casos va del 10 al 20 per cent.

Entenen que en alguns casos «no es parteix de les mateixes bases» i consideren que 'és un exercici de responsabilitat sacrificar algunes activitats si fa falta'. Des de les files republicanes s'estan intensificant reunions del grup municipal per configurar una nova proposta que s'assenti sobre aquestes noves bases. Esquerra també considera clau aprofundir en les vies d'estalvi a l'Ajuntament en el proper exercici, ja sigui en els consums o manteniment dels equipaments municipals per donar exemple a la ciutadania.

La posició dels republicans s'assimila a la posició que ICV ha expressat respecte als dos pressupostos anteriors, amb els quals, malgrat votar-hi a favor, ha expressat públicament sentir-se incòmode, o la necessitat de posar fi a 'velles inèrcies'. L'aproximació ara dels arguments d'Esquerra i ICV pot comportar que les dues forces puguin pressionar els socialistes en un canvi de model del pressupost.

Cristina Alsina
Cristina Alsina

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web