spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 2 de gener de 2009

Esquerra reclama al govern espanyol que condemni els atacs a Gaza

Esquerra reclama al govern espanyol un pronunciament ‘clar i rotund’ de condemna dels atacs sobre la franja de Gaza, que han causat la mort de més de 300 persones, i que l’estat espanyol exigeixi a Israel que posi fi a la violència. Així ho ha manifestat el diputat independentista i membre de la comissió d’Exteriors del Congrés, Joan Tarda, que ha anunciat que Esquerra demanarà la compareixença urgent del ministre d’Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, al Congrés dels Diputats perquè expliqui quina és la postura del govern espanyol davant la dramàtica situació que es viu al Pròxim Orient.

Tardà ha assegurat que ‘no es pot permetre, una vegada més, que un estat suposadament democràtic faci ús de la força per massacrar la població civil’. En aquest sentit, el diputat d’Esquerra ha considerat que els atacs israelians són completament ‘desproporcionats’ i ha recordat que es fan ‘sobre una població vulnerable, que no té mitjans per sobreviure ni per atendre els ferits’. A més, Tardà ha denunciat que els atacs, que han provocat la mort de centenars de civils, vulneren els drets humans i algunes resolucions internacionals.

El dirigent independentista, que aquesta tarda ha assistit a la manifestació convocada a Barcelona contra les matances de Gaza, ha afirmat que ‘la solució al conflicte ha de ser pacífica i passa pel cessament immediat de les hostilitats’.

Joan Tardà
Joan Tardà

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web