spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 20 d'abril de 2017

Esquerra Republicana exigeix al Senat la destitució de Juan José Imbroda com a president de la comissió de CCAA

Esquerra Republicana exigeix el relleu del senador del PP i president de la ciutat autònoma de Melilla, Juan José Imbroda, com a president de la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat, després de les seves declaracions a les xarxes socials on titlla de ‘piraos’ a aquells que defensen la independència de Catalunya. Unes declaracions que lluny de rectificar, ha reafirmat de nou aquesta setmana: ‘A lo hecho, pecho’. És més, ha fet una suposada matisació per ser ‘més fi i més elegant’. ‘Potser hauria d’haver dit desviats’, ha afirmat.

En tenir coneixement d’aquestes declaracions, el grup parlamentari d’Esquerra al Senat ha registrat un escrit a la Mesa de la cambra alta, signat també pel grup territorial del PDECat, on es demana la seva destitució com a màxim responsable d’aquesta comissió, entenent que amb les seves paraules està desacreditant ‘de manera ofensiva’ a polítics d’una ideologia diferent a la seva, i per tant, els seus prejudicis ideològics poden afectar als valors ‘d‘imparcialitat i neutralitat’ que requereix un president de comissió parlamentària, i més en concret, la de Comunitats Autònomes.

Esquerra Republicana considera que el seu relleu ha de ser ‘immediat’, ja que ha ofès a la majoria parlamentària de Catalunya, al seu Govern i als prop de dos milions de catalans i catalanes que el 9-N es van declarar independentistes amb el seu vot. La portaveu republicana Mirella Cortès considera que les declaracions d’Imbroda són ‘una manca de respecte’. ‘Enlloc de demanar perdó, ara ens titlla als independentistes de desviats; està clar que qui no respecta les idees democràtiques dels altres i la voluntat democràtica d’un poble, en aquest cas el català que vol decidir el seu futur, posa en evidència les seves pròpies mancances democràtiques i per tant, no pot estar al capdavant d’aquesta comissió’, ha conclòs la portaveu.

Esquerra Republica exigeix al Senat la destitució de Juan José Imbroda com a president de la comissió de CCAA
Esquerra Republica exigeix al Senat la destitució de Juan José Imbroda com a president de la comissió de CCAA

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web