spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 18 de maig de 2017

Esquerra demana al govern espanyol per què no es va acollir a una pròrroga per als controls al Prat si no estava preparat per evitar el caos

El grup d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats ha registrat aquest dijous una bateria de preguntes al govern espanyol, sol·licitant resposta per escrit, sobre la gestió del caos que en les últimes setmanes s'està produint al control de passaports de l'aeroport del Prat-Barcelona. La preguntes, que signen les diputades Ester Capella i Teresa Jordà, posen l'accent en la manifesta falta de previsió davant l'activació del protocol antiterrorista en viatges fora de l'espai Schengen i demanen explicacions tant per la falta de recursos materials com a humans, afegint el poc atractiu que els resulta als agents de la Policia Nacional, pel que fa a incentius, treballar a la terminal de l'aeroport del Prat.

Ester Capella denuncia la “ineficàcia” amb què tant AENA com el Ministeri de l'Interior han dut a terme l'aplicació del Reglament UE 2016/399, del Parlament Europeu, sobre normes pel pas de persones per les fronteres, que “oferia un període transitori de sis mesos en aquells països que consideressin que no estaven a punts i necessitessin més temps per adaptar-se a les mesures. O fins i tot divuit mesos si calia realitzar obres a les zones de control”. El govern espanyol no es va acollir a aquesta possibilitat.
 
En les preguntes, Esquerra demana per què el govern espanyol no s’ha acollit a aquesta pròrroga, quants verificadors considera que s’han d’afegir a l’aeroport d’El Prat, per què no s’han fet obres a la zona de control de passaports per adaptar-la al previsible increment de demanda i quines accions d’adaptació, a la vista del citat reglament europeu, s’han fet a l’aeroport d’El Prat i al de Barajas.
 
Esquerra Republicana també demana al govern espanyol si creu que la zona de control de passaports de l’aeroport d’El Prat, tal com està configurada actualment, és l’adequada per a un aeroport que mou 44 milions de passatgers anuals. 

Teresa Jordà és la portaveu d'Infraestructures d'Esquerra Republicana al Congrés
Teresa Jordà és la portaveu d'Infraestructures d'Esquerra Republicana al Congrés

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web