spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 2 d'abril de 2014

Esquerra Republicana demana la dimissió del ministre de l'Interior i rebutja el Reglament dels CIE

Arran dels fets esdevinguts el passat dia 6 de febrer a Ceuta en què moriren quinze persones, i atenent al fet que el ministre d'interior no ha assumit cap mena de responsabilitat i la majoria parlamentària ni tan sols ha acceptat la creació d'una comissió d'investigació, Esquerra Republicana exigirà dimecres vinent en el Plenari del Congrés dels Diputats, la reprovació per part de Jorge Fernández Díaz i instarà el president del govern a dimitir-lo.

D'igual manera, Esquerra Republicana ha registrat en el Congrés dels Diputats la demanda de compareixença del ministre perquè expliqui el contingut del Reglament 162/2014 dels Centres d'Internament d'Estrangers aprovat el passat 14 de març.

En aquest sentit, Esquerra Republicana es referma en l'afirmació que els CIE no haurien d'existir, perquè en cap cas és admissible que una falta administrativa pugui suposar la privació de llibertat de les persones.

Tanmateix, la seva existència ha de complir de forma escrupolosa les garanties de respecte a la dignitat i la protecció dels drets fonamentals de les persones. És inadmissible, tal i com es dedueix del Reglament aprovat, la violació de les garanties constitucionals de les persones, en sotmetre-les a mesures de seguretat i control policial. N'és prova l'ús d'armes en centres no penintenciaris, l'escorcoll amb nu integral, la deficient assitència mèdica, el règim restrictiu de visites, la no garantia d'instal·lació de càmeres i la supeditació dels drets a la voluntat personal del director del centre.

El Ministeri de l'Interior ha obviat les propostes dels agents socials que treballen amb aquestes persones i fins i tot les recomenacions del Consell General del Poder Judicial, constatant la línia repressiva de les polítiques migratòries del Govern espanyol.

La presidenta de la sectorial d'Immigració, Montserrat Torres, amb el diputat al Congrés, Joan Tardà
La presidenta de la sectorial d'Immigració, Montserrat Torres, amb el diputat al Congrés, Joan Tardà

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web