spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 2 de febrer de 2017

Esquerra Republicana pregunta a Sáenz de Santamaría per #l'operacióprecinte

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Senat preguntarà a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en el proper ple a la cambra alta, que se celebrarà els dies 7 i 8 de febrer, sobre el que s'ha conegut com #l'operacióprecinte. La portaveu adjunta, Mirella Cortés, ha registrat aquest dijous la següent pregunta oral: 'Creu el govern espanyol que mitjançant el precinte dels col·legis electorals pot detenir el referèndum que celebrarem sobre el futur de Catalunya?'.

A banda d'aquesta pregunta oral en sessió plenària, el senador d'Esquerra Bernat Picornell també ha formulat un seguit de preguntes al govern espanyol per la seva resposta escrita com ara: 'Considera el precinte dels col·legis electorals una mesura efectiva per evitar el referèndum?'; quin tipus de precinte utilitzarà?; utilitzarà la cinta de precinte policial o optarà per segellar les portes amb silicona?; pensa incloure una partida pressupostària per comprar el precinte?'.

'Des d'Esquerra Republicana treballem amb rigor i seriositat l'objectiu de posar les urnes per tal que es pugui exercir la democràcia. Mentrestant, l'Estat espanyol es pot permetre el luxe de banalitzar la democràcia i, en ple segle XXI, parlar de precintar col·legis electorals'. Amb aquestes paraules, el senador d'Esquerra Republicana Bernat Picornell ha valorat les darreres informacions, publicades en els mitjans de comunicació, sobre la voluntat del govern espanyol de precintar els col·legis electorals i assumir les competències en Educació per frenar la celebració del referèndum.

El senador Bernat Picornell ha presentat una bateria de preguntes per la seva resposta oral
El senador Bernat Picornell ha presentat una bateria de preguntes per la seva resposta oral

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web