spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 31 de maig de 2013

Esquerra Republicana rebutja la condemna d'Amina Sboui i la repressió dels moviments feministes a Tunísia

Esquerra Republicana ha entrat una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya en la qual rebutja la condemna d'Amina Sboui i la repressió dels moviments feministes a Tunísia, i insta al Govern de la Generalitat a que es dirigeixi al consolat de Tunísia a Barcelona a fi de traslladar el posicionament del Parlament de suport a les dones empresonades i peticionar de forma expressa que cessi la repressió judicial contra les mateixes i que articuli els mecanismes institucionals i de govern necessaris per a què es posin en llibertat Amina Sboui i la resta de feministes empresonades.

La situació a Tunísia vers els drets de les dones, encara dista molt de poder encaixar en els canvis polítics i democràtics que s'han produït en aquest país. Concretament, el cas de la jove de 18 anys, militant feminista, Amina Sboui, membre del grup Femen, ingressada a presó i multada per un tribunal per possessió d'un esprai autodefensa, basant-se en un text legal del segle XIX, és l'exponent actual de una clara injustícia. A això se li afegeix, la resposta repressiva contra les activistes feministes franceses i alemanyes que li han donat suport, també empresonades.

Amina Sboui va ser empresonada coincidint amb la celebració del congrés del partit salafista, partidari de la Xaria que defensa la versió més repressiva de l'Islam, molt contestada pels moviments de dones islamistes.

Actualment els càrrecs contra la militant feminista són d’associació de malfac- tors, amb penes previstes de 12 anys de presó. El procés és clarament polític i condemna la reivindicació dels drets de les dones.

És necessari donar recolzament i mostrar la solidaritat envers aquests moviments de dones que s'estan produint en els països amb presència encara de polítiques islamistes radicals. La seva lluita ha de comptar amb el suport i el reconeixement dels espais i institucions democràtiques d'arreu, trencant el silenci i l'aïllament davant d'una qüestió de drets humans de caràcter universal.

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web