spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 31 de març de 2014

Esquerra Republicana vetllarà per l'establiment d'un contracte programa per revertir les retallades

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha explicat que a falta de poder analitzar el document de l'Acord pel diàleg social permanent entre Govern i Agents econòmics cal valorar positivament totes les iniciatives que puguin contribuir a a desencallar l'actual moment de crisi econòmica i afebliment de l'estat del benestar.

Simó ha explicat que 'Esquerra Republicana ja va fer aportacions a aquest Acord i insistirà en l'establiment d'un contracte programa del Govern amb els agents socials perquè es fixi la reversibilitat de les retallades tant pel que fa a salaris de funcionaris i interins, com pel que fa a les retallades socials en educació i sanitat'.

Anna Simó ha explicat que 'des d'Esquerra Republicana vetllarem per l'establiment de prioritats en un contracte programa que faci reversibles totes les mesures de retallades, així com vetllarem pel compliment de totes les resolucions aprovades en el ple monogràfic sobre la pobresa que es va celebrar al Parlament'.

Catalunya no pot suportar l'escanyament financer

Simó també ha valorat les dades de l'Estat que ha situat el dèficit públic provisional de Catalunya l'any 2013 en l'1,97% del PIB. Simó ha recordat que la xifra està gairebé quatre dècimes per sobre de l'objectiu fixat per Madrid (1,58%), però està dues dècimes per sota de l'objectiu del 2,17% que Esquerra Republicana sempre ha defensat per coherència amb el volum d'un terç de la despesa pública que assumeixen les autonomies.
La portaveu republicana assegura que 'tornem a reiterar la nefasta redistribució del sostre de dèficit. Catalunya no pot suportar ni un dia més aquesta situació d'escanyament financer, més tenint en compte que aquest sostre injust va acompanyat d'altres mesures col·laterals com l'augment de l'IVA i la reducció dràstica de transferències finalistes per part de l'Estat'.

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó
La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web