spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 6 d'abril de 2017

Ester Capella, al ministre de Justícia: ‘Estan disposats a suspendre l’autonomia? Quines competències? Justícia? Educació? Interior?'

La diputada portaveu d’Esquerra Republicana a la comissió de Justícia del Congrés, Ester Capella, va assegurar aquest dijous davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que l’anunciada operació diàleg amb Catalunya també des del seu ministerri ‘s’ha quedat de moment en un marc que encara no té fotografia, i ens temem quan l’hi posin sigui de color sèpia’.

Capella va plantejar al ministre els ‘dubtes’ des d’Esquerra Republicana a aquesta voluntat de diàleg, i va aprofitar la seva compareixença per tornar a retreure la diferent vara de mesura a l’hora de posar límits a la llibertat d’expressió en funció que qui pretén exercir-la.

La diputada republicana també va ser molt directa a l’hora d’interpel·lar el ministre sobre si, davant del procés català i l’anunci per part de la Generalitat de convocar referèndum sobre la independència per a la segona meitat de setembre, el govern de l’Estat es planteja l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que obre la porta a la suspensió de l’autonomia.

‘Em preocupa la manera amb què s’expressa en determinats mitjans de comunicació, a vegades de forma claríssima i altres de manera més indirecta, quan fa referència a l’article 155 de la Constitució espanyola’, va dir Capella. I li va preguntar: ‘Com ho aplicaran? Estan disposats a suspendre l’autogovern de Catalunya? Quines competències? Justícia? Educació? Interior?'

En la seva resposta, el ministre es va limitar a dir que sobre el referèndum la posició del govern espanyol ‘es coneguda’, que els instruments de la Constitució ‘hi són’ però que cal treballar pel diàleg.

La diputada Ester Capella, interpel·lant aquest dijous el ministre de Justícia al Congrés
La diputada Ester Capella, interpel·lant aquest dijous el ministre de Justícia al Congrés

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web