spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 3 de juny de 2015

Eurodiputats catalans pregunten a la CE sobre les possibles sancions a la xiulada al Camp Nou

Els eurodiputats d'ERC-MES i CDC al Parlament Europeu han adreçat una pregunta a la Comissió Europea per informar sobre la intenció de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport de sancionar els promotors de la xiulada. Els diputats pregunten a la Comissió Europea si 'una xiulada en un esdeveniment esportiu ha de ser sancionada per l'Estat'.

Josep-Maria Terricabras, Ramon Tremosa i Ernest Maragall han recordat que l'article 11 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea reconeix el dret de tota persona a la llibertat d'expressió, sense ingerència per part d'autoritats públiques. A més, recorden que d'altres manifestacions públiques (a esdeveniments esportius i a la xarxa) de caire xenòfob no han estat objecte de sancions per part de la Comissió Estatal.

Els tres diputats van promoure la celebració d'un acte ahir al Parlament Europeu sobre la llibertat d'expressió i el casos de catalanofòbia, amb la presència del jutge Santiago Vidal i les associacions Sobirania i Justícia i Drets.cat.

Aspecte del Camp Nou abans de l'inici de la Final de la Copa del Rei
Aspecte del Camp Nou abans de l'inici de la Final de la Copa del Rei

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web