spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 15 d'abril de 2008

Generalitat i Alstom-Ecotècnia col·laboraran en el desenvolupament de projectes d’R+D+I en l’àmbit de les energies renovables

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el president d’Alstom España-Ecotècnia, Antonio Oporto, han signat avui un conveni de col·laboració en matèria de desenvolupament d’activitats d’R+D+I en el camps de les energies renovables. L’acord, que te una vigència de tres anys, compromet l’empresa a potenciar el Centre d’Ecotècnia que Alstom té al districte [email protected] de Barcelona, ampliant les seves instal·lacions, i creant 180 nous llocs de treballs en els pròxims tres anys. Alstom España es compromet, també, a realitzar una inversió del 2 per cent de la facturació anual d’Ecotècnia en activitats d’R+D+I en el terreny de les energies renovables, l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

L’empresa també ha adquirit el compromís de participar activament en l’Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya (IREC), que el Govern de Catalunya va aprovar posar en marxa el passat 8 d’abril amb la constitució dels estatuts de la Fundació que el dirigirà.

D’altra banda, i complint amb l’acord subscrit el passat 6 de març entre Alstom i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’empresa posarà a disposició dels diferents programes de formació de la Universitat (màsters, post-graus,...) dels seus investigadors i quadres tècnics, ja siguin de la branca d’industrials com d’R+D+I.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya donarà suport a l’empresa per a la consecució de recursos per a l’R+D+I provinents de l’estat espanyol i de la Unió Europea per a aquells projectes que suposin un clar increment respecte les activitats desenvolupades de forma habitual, que comportin un nivell d’innovació científico-tècnica suficient, i que siguin presentats de forma competitiva a les línies d’ajut d’ACC1Ó (CIDEM-COPCA).

La Generalitat de Catalunya també donarà assistència tècnica a totes les etapes de la inversió, des de l’optimització del pla d’inversió inicial fins a la posada en marxa de l’activitat a través de l’Agència Catalana d’Inversions.

Antoni Soy, Josep Huguet i Antonio Oporto
Antoni Soy, Josep Huguet i Antonio Oporto

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web