spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 26 de maig de 2008

Huguet fa una crida per fer aflorar la “innovació submergida” per incentivar la R+D+I a les empreses

Josep Huguet ha fet avui una crida per fer aflorar la innovació submergida –la que no declaren les empreses– ja que, a Catalunya, "les empreses són més innovadores del què publiquen les estadístiques”. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa ho ha dit en la presentació de la nova revista Paradigmes, editada pel Departament, amb l’objectiu de generar la reflexió i l’anàlisi en els àmbits empresarial i universitari prenent com a màxims referents la innovació i la creativitat.

Davant els dubtes de l’executiu espanyol a donar continuïtat a les desgravacions fiscals a les empreses en concepte de R+D+I i de la pròrroga amb una suposada data de caducitat d’aquestes desgravacions, el titular d’Innovació aposta per donar continuïtat i, en qualsevol cas, “millorar la gestió dels estímuls fiscals a la recerca i a la innovació. El suport públic a l’R+D del teixit empresarial passa inexcusablement tant per un marc fiscal que l’afavoreixi com pel fet que aquest sigui completament clar i previsible”, ha assenyalat el conseller.

Segons Huguet la inspecció tributària "hauria de ser coherent amb l’entramat econòmic de Catalunya per acabar amb la innovació submergida. No pot ser, que, en el cas que no quadrin els números, el primer lloc on busqui sigui a les desgravacions en concepte de R+D+I”.

Per això “quan alguns reclamem que sigui el govern de Catalunya qui gestioni les grans figures impositives vigents, no ho fem només per alleujar el dèficit fiscal català –com assenyalen també alguns autors a la revista– sinó també per adaptar també els incentius a la realitat particular del país”, ha dit.

Josep Huguet
Josep Huguet

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web