spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 12 d'octubre de 2016

Junqueras: 'La nova llei d'accés universal a l'assistència sanitària reverteix una decisió del govern espanyol que anava en contra dels drets dels ciutadans'

El vicepresident del govern i president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i el conseller de Salut, Antoni Comín, han defensat aquest matí la importància del projecte de llei d’accés universal a l’assistència sanitària pública que ahir va aprovar l’executiu. 'La salut és un dret fonamental i universal', ha ressaltat el vicepresident. En aquest sentit, Junqueras ha subratllat que el govern, de la mà del Departament de Salut i del seu conseller, 'ha revertit qualsevol forma de retallada pressupostària i també aquelles decisions que havia pres el govern espanyol en contra dels drets, les prestacions i les necessitats dels nostres ciutadans', en referència a la llei d’universalització catalana, que restaura un dret que el govern espanyol va limitar el 2012 amb un decret que deixava fora de la cobertura sanitària diversos col·lectius.
 
El conseller de Salut, Toni Comín, s’ha expressat en la mateixa línia i ha destacat que la normativa, que es tramitarà per via d’urgència al Parlament, restitueix 'un dret previst a l’Estatut, que un real decret espanyol va destrossar per una part important de la població. Estem molt satisfets de poder garantir el dret a l’assistència sanitària. Era una obligació  política i moral'. Comín ha recordat que durant els últims anys s’han intentat pal·liar les conseqüències negatives del decret espanyol amb diverses instruccions del CatSalut. 'Amb la llei fem un pas molt rellevant. En tot l’Estat no hi haurà cap llei que universalitzi d’una manera tan absoluta l’accés al sistema sanitari', ha afegit. El requisit per poder tenir l’empara d’aquesta llei és el de la residència. 'La residència es demostra, majoritàriament, a través de l’empadronament, però també estem estudiant altres formes d’arrelament que desplegarem a través del reglament'. El projecte també elimina la carència de tres mesos d’empadronament, que hi havia en les instruccions dictades pel CatSalut, per accedir a l’atenció primària o especialitzada, entre d’altres.
 
Junqueras i Comín han fet aquestes declaracions just abans de visitar les urgències de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Després, també han anat a veure les urgències de l’Hospital Clínic.
 

El vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller de Salut, Antoni Comín,  en un moment de la visita a les urgències de l'Hospital Clínic i les de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
El vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller de Salut, Antoni Comín, en un moment de la visita a les urgències de l'Hospital Clínic i les de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web