spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 15 d'abril de 2009

Les biblioteques públiques catalanes van rebre l’any passat prop de 22 milions de visites, un 11,2% més que el 2007

L’any 2008, les 333 biblioteques públiques i bibliobusos que hi havia a Catalunya van rebre un total de 21.823.319 visites, és a dir, un 11,24% més que el 2007, en què s’hi van sumar 19.617.469. L’any passat es va superar per primera vegada la barrera dels 20 milions de visitants.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, han donat a conèixer aquestes dades avui en una roda de premsa. El conseller ha valorat les dades com “molt positives perquè entenem que són la resposta a una política continuada, en col·laboració amb les administracions locals, de provisió d’aquesta mena de biblioteques de nova generació, que són una plataforma primordial a l’hora de garantir l’accés universal de tota la població a les fonts de la informació, el coneixement i la cultura”.

Pel que fa a les causes d’aquest creixement d’usuaris, el conseller ha dit que “la crisi pot ser una de les raons per les quals s’han incrementat les visites a les biblioteques, però també ho és la millora i modernització d’aquests equipaments i la presa de consciència de la seva importància en l’accés al coneixement”.


Aposta per les biblioteques personals

Joan Manuel Tresserras ha afegit que “l’ús de les biblioteques públiques és complementari a la compra de llibres” i ha encoratjat els ciutadans a regalar llibres per la Diada de Sant Jordi. El conseller ha apostat també per les biblioteques personals i ha dit que “les biblioteques públiques no eximeixen de la importància de disposar d'una biblioteca pròpia”.

Tresserras també s’ha referit a les activitats que ofereixen les biblioteques, com els Clubs de Lectura o L’hora del conte i ha assenyalat que “les biblioteques són vives, són molt més que un dipòsit de documentació”. També ha dit que molts d’aquests equipaments “actuen com una mena de centre cívic, on hi conviuen persones de totes les edats”.

La directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, ha assenyalat també que “hem observat que les biblioteques són també llocs d’accés a diferents eines per accedir al món laboral”.

Joan Manuel Tresserras
Joan Manuel Tresserras

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web