spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 19 de maig de 2017

Marta Rovira: “La independència és l’eina indispensable, no només per fer un nou país sinó per construir-lo fent-lo millor, més just, més net”

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, acompanyada del vicesecretari general d’Imatge i Comunicació i portaveu del partit, Sergi Sabrià, ha donat el tret de sortida a la pre-campnaya pel Sí al referèndum amb una encartellada amb les imatges i eslogans que recullen arguments pel Sí.

Marta Rovira ha explicat que “la independència és l’eina indispensable, no només per fer un nou país sinó per construir-lo fent-lo millor, més just més net”. Rovira ha assegurat que és una precampanya “no només per un Sí a un nou país sinó que és un Sí a moltes coses, per això avui diem molts Sí: Sí a tenir moltes més oportunitats, Sí a tenir un futur digne, Sí a un habitatge digne, Sí a gaudir de les infraestructures que ens mereixen i que paguem amb els nostres impostos”.

El vicesecretari general d’Imatge i Comunicació i portaveu del partit, Sergi Sabrià, ha explicat que aquesta precampanya “no té un sol eslògan, en té molts, perquè la volem omplir de continguts amb tants arguments com oportunitats n’esperem de la República”. Sabrià ha destacat que “aquesta campanya segueix la línia de la campanya anterior, de gent que et mira als ulls i et parla directament, i t’explica que l’únic canvi possible és la República”.

L’inici de la precampanya del referèndum ha estat poc després de l’última reunió del Pacte Nacional pel Referèndum, aquest divendres a la tarda al Palau de Congressos, d’acord amb el compromís d’Esquerra Republicana de respectar la feina i el temps de les entitats que integren el Pacte.

A partir d’aquest dissabte mateix ja es podrà veure la precampanya en diferents suports, tant a mitjans de comunicació com a l’espai públic i a la xarxa.

La web de precampanya ja està activada: novarepublica.esquerra.cat


Podeu descarregar-vos el material de campanya en aquest enllaç: www.esquerra.cat/referendum2017


Al llarg de les properes setmanes, tots els líders del partit participaran als actes programats arreu del territori.

Principals actes de precampanya previstos per a les properes setmanes:
24/5 Toni Comín, a Manresa: “Sí a una salut universal i de qualitat”

26/5 Marta Rovira i Anna Simó, a Badalona: “Sí a l’educació com a pilar bàsic de la República catalana”

3/6 Joan Tardà, a Sant Pol de Mar: “Sí a un jovent amb un futur ple d’oportunitats”

9/6 Marta Rovira, a Viladecans: “Sí a la República de la igualtat”.


10/6 Gabriel Rufián, a Molins de Rei: “Sí a una república neta, lliure de corrupció”

15/6 Josep Ginesta, a Vacarisses: “Sí a la República del treball i les pensions dignes”


28/6 Carles Mundó, a Viladecavalls: “Sí a una justícia independent i eficaç”
 
La resposta a Soraya Saez de Santamaria
 
En resposta a la vicepresidenta del govern espanyol que ha manifestat la voluntat que el president Puigdemont vagi a explicar el procés al Congrés, Marta Rovira ha subscrit  la resposta del president Puigdemont i el vicepresident Junqueras dient que celebraven que el govern espanyol comença a tenir els primers debats i faci les primeres anàlisis sobre el dret a l’autodeterminació. Rovira ha explicat que, “evidentment, el que farà el govern de Catalunya és emplaçar el govern de l’Estat, de govern a govern, sobretot després de rebre aquests suports recollits pel Pacte Nacional pel Referèndum, uns suports que expressen un cop més un aval molt transversal, aquest 80% de ciutadans de Catalunya que volen votar en un referèndum, que saben que és l’única manera de sortir d’aquesta cruïlla política”.

Si el govern de Catalunya quan es dirigeix al govern espanyol arriba a un acord polític sobre l’exercici del dret a l’autodeterminació a Catalunya en forma de referèndum, aleshores, “estem disposats a passar pel Congrés dels diputats i pel Parlament de Catalunya qualsevol acord polític que hi hagi sobre aquest aspecte”.

Tal com ha expressat també el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, Marta Rovira ha insistit que aquesta invitació del govern de Madrid, “aquest inici de debat, ha d’anar acompanyat de la retirada de totes les querelles i accions judicials generades per permetre el debat sobre el procés, un debat a què avui ens ha emplaçat el govern espanyol”.

Rovira ha convidat un cop més al Govern de l’Estat a ser present dilluns a la conferència política que es farà a l’Ajuntament de Madrid.
 

Marta Rovira i Sergi Sabrià amb un dels cartells de la precampanya pel Sí al referèndum
Marta Rovira i Sergi Sabrià amb un dels cartells de la precampanya pel Sí al referèndum

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web