spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 21 de març de 2012

Marta Rovira: 'La mala consciència de CiU pel pacte amb el PP contra TV3 i Catalunya Ràdio els porta a justificar-se amb maniobres poc edificants'

La secretària general d'ERC denuncia 'la voluntat d'instrumentalitzar i qüestionar TV3 i Catalunya Ràdio com eines de construcció nacional' i el neguit del PP amb el consentiment de CiU 'per acabar amb un model de televisió en llengua catalana', una circumstància que per al PP, ha subratllat Rovira, és 'una anomalia'.

Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana, s'ha mostrat 'sorpresa i indignada per la filtració de notícies' que pretendrien que ERC ha pactat algun nom de la CCMA amb CiU. Per a Rovira 'això és producte de la mala consciència de CiU pel pacte amb el PP contra els mitjans públics de comunicació', pacte que intenten endolcir 'fent circular el rumor que d'una manera o altra ERC hauria participat d'aquest trist acord, nefast per al país i per als professionals d'aquests mitjans'.

Rovira ha dit estar 'extremament preocupada' per l'acord fet públic per CiU i el PP, 'sobretot quan s'introdueix una declaració que subscrita pel PP fa basarda'. Rovira s'ha referit així a la 'sorprenent apel·lació a la pluralitat política i cultural de Catalunya que recull el document que en boca del PP tots sabem què vol dir'. La secretària general d'ERC ha contextualitzat aquesta 'ofensiva per terra, mar i aire del PP contra la llengua i cultura catalanes a tota la nació' que porta el partit d'Alícia Sanchez-Camacho a eliminar el català com requisit a la funció pública a les Illes Balears, a marginar Escola Valenciana i la voluntat de desenes de milers de pares i a voler liquidar la immersió lingüística al Principat.

Finalment, Rovira ha fet una crida a CiU a reflexionar: 'saben de totes totes que posant-se en mans del PP' portaran al país 'en la direcció contrària a la que sovint verbalitzen' al·ludint així a la gesticulació sobiranista dels dirigents de CDC dels darrers dies, una declaració d'intencions que Rovira considera 'absolutament incompatible amb aquesta mena d'acords'.

Marta Rovira
Marta Rovira

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web