spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 15 de febrer de 2012

Mòdol: ‘la contrareforma de CiU i PP amb els mitjans de la Corporació demostra que els volen petits, reduïts i sense utilitat’

El diputat d’Esquerra, Carmel Mòdol, assegura que aquesta autèntica contrareforma contra les mitjans de comunicació de la Corporació, Tv3 i Catalunya Ràdio, serà revertida en el moment que hi hagi un canvi de majoria parlamentària.

El diputat d’Esquerra, Carmel Mòdol ha parlat de decepció i ha titllat l’aprovació de les lleis de l’audiovisual com a una autèntica contrareforma, anunciant que ‘quan en una futura nova majoria governamental el paper d’ERC sigui fonamental impulsarem el canvi del model que avui imposa la majoria que composen PP i CiU. Perquè la votació d’avui serà una imposició que trenca el consens ampli que la legislatura passada va fer possible l’aprovació de les lleis audiovisuals per un ampli consens’.

Mòdol ha explicat que ‘allò que avui CiU i PP aprovaran és una contrareforma que CiU i el Govern tiren endavant amb el PP, el partit que va votar en contra de les lleis que avui es modifiquen coneixedor com era, com en som tots que la Corporació, TV3 i Catalunya Ràdio són instruments potents de cohesió social i nacional, que són fonamentals per mantenir i incrementar l’ús social del català, que fan d’aparadors (quasi els únics) de la nostra cultura i expliquen la nostra història, alhora que dinamitzen un sector dinàmic, modern i que genera ocupació com és la indústria audiovisual catalana’.

E diputat d’Esquerra assegura que ‘el PP es podrà declarar vencedor en tots els àmbits i el senyor Rodríguez i la senyora Sánchez Camacho es podran presentar al carrer Gènova a Madrid explicant que han assolit tots, els objectius perquè de les 18 esmenes presentades pel PP n’han acceptat 17 (la 18 no perquè de fet, l’havien presentada 2 cops). El PP pot esgrimir una eficàcia del 100%; de fet del 200% si tenim en compte la retallada pressupostària a la CCMA que els pressupostos configuren’.

Mòdol ha explicat que ‘el PP vol empetitir, agarrotar, reduir i disminuir la utilitat de TV3 i Catalunya Ràdio, disminuir-la per portar-la a la desaparició com de fet ja fan amb la publicitat de Catalunya Ràdio’ i dirigint-se directament a CiU ha afirmat que ‘el PP vol fer tot això i vostès hi pacten i hi arriben a acords’.
El diputat d’Esquerra ha destacat que ‘la combinació entre aquesta llei i la votació de pressupostos del matí en allò que afecta a TV3 i Catalunya Ràdio dóna un resultat letal i en cap cas CiU no pot parlar de geometria variable, perquè en totes les equacions que es plantegen en aquesta legislatura la seva ‘x’ sempre dóna com a resultat el PP’. Mòdol ha recordat a més a CiU que ‘el president Mas va assolir un compromís que avui trenca perquè a l’entrevista que li va fer la directora de TV3, Mònica Terribas, va afirmar en tres ocasions que aquesta Llei no s’aprovaria només amb el PP’.
Per pal•liar els efectes de la reforma, Esquerra ha demanat als diputats de CiU votar l’esmena 109 ,que fa referència a la desaparició progressiva fins a l’eliminació completa de la publicitat a Catalunya Ràdio, de manera separada i secreta. La possibilitat de fer aquesta votació separada i secreta ha estat rebutjada per CIU i per tant aquesta limitació de trobar vies alternatives de finançament a Catalunya Ràdio serà ‘desafortunadament’ una realitat.

Carmel Mòdol
Carmel Mòdol

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web