spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 4 de març de 2009

Puigcercós afirma que ‘la crisi industrial sempre empaita els governs de Madrid, però ells sempre corren una mica més’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat aquesta tarda en sessió de control al Parlament que ‘la crisi industrial sempre empaita els governs de Madrid, però ells sempre corren una mica més’. Puigcercós ha recordat que ‘el govern espanyol va una mica endarrerit respecte les mesures que estan prenent els governs de la resta de la UE’. El president d’Esquerra ha insistit que hi ha d’haver un consens català per crear pressió al Congrés amb l’escenari que s’obre després de les eleccions basques i gallegues, per tal de crear ‘un nou ordre favorable a Catalunya, favorable a la negociació amb el finançament, amb rodalies, amb l’aeroport i per liderar la crisi’.

El president del Grup Parlamentari d’Esquerra ha assegurat que, després de les eleccions a Euskadi i Galícia ‘el govern espanyol intenta buscar una altra excusa per demorar una data per arribar a un acord en finançament’. En aquest sentit, ha afirmat que aquest retard ‘no ens va bé’: ‘No ens va bé al país ni va bé al Govern ni va bé a la gent ni va bé a l’economia productiva’.

Però ha recordat que, més enllà d’això, els resultats d’aquestes eleccions ‘comportaran canvis i és molt possible que comportin canvis a Madrid’. En aquest sentit, Puigcercós ha assegurat que ‘és molt possible’ que els aliats que van ajudar al PSOE a aprovar els pressupostos, referint-se a PNB i BNG, ‘possiblement, fruit d’aquesta nova conjuntura, ja no seran aliats’. ‘Per tant’, ha dit, ‘pot haver-hi la temptació de llançar-se en braços del PP’, com algun mitjà de comunicació ja avançava avui. Tot i creure que aquest no seria un bon escenari, Puigcercós ha recordat que ‘la conjuntura i l’aritmètica parlamentària de Madrid’ podria fer que els partits catalans tinguessin una força ‘decisiva’, perquè la crisi ‘cal liderar-la des de Catalunya’.
.

Joan Puigcercós
Joan Puigcercós

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web